Lækkerier

Jeg har lavet endnu en variation af Knækbrød. Mums. Ikke så sund, men der er stadig ikke noget tilsat sukker i knækbrødene, og de er gode til at tage den lille lækkersult, uden at man har lyst til at spise 10 af dem (for så bliver man nemlig alt for mæt).
Hvad var vi nået til….nr. 6?

Variation 6, Knækbrød med mørk chokolade og tranebær
3 dl kerner/frø (denne gang kun 2 dl. 1 dl sesamfrø, 1 dl solsikkefrø) 
1 dl havregryn 
3½ dl mel (Jeg bruger 2½ dl groft mel og 1 dl fint hvedemel)
1-2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
3/4 dl olie (eller 30 g smør og 1 spsk olie).
50g 70% chokolade hakket i grove stykker
50 g tranebær


Fremgangsmåde: Se under Knækbrød. 


Noget helt andet: Jeg er blevet rigtig træt af at spise havregryn og havregrød til morgenmad, men har altså ikke så meget energi om morgenen, så jeg er begyndt at eksperimentere med omeletter. Denne er helt simpel med æg, basilikum, persille og overskårne cherrytomater (og salt og peber).

Det er faktisk lige så nemt som at blande ingredienserne til en havregrød, og modsat havregrød skal man ikke røre i en omelet, mens den bliver færdig (og da min pande har låg behøver jeg ikke engang at vende omeletten).
Og man er bare “bedre” mæt af æg, og i længere tid end med havregryn:

(Og skulle der sidde nogle pernittener derude, så ved jeg godt, at man kan lave havregrød i mikroovnen, men jeg synes, at det smager bedre lavet i gryde).

Jeg har jo besluttet mig for at spise mere grønt og at afprøve nogle flere opskrifter. Her er en slags ratatouille lavet med peberfrugter i stedet for løg og hvidløg (som jeg ikke kan tåle).

Hurtig enkel ratatouille
1 aubergine
1 squash

masser af frisk basilikum
1 dåse tomater
2 peberfrugter
salt og peberJeg kogte det ind, til det var mere fast end man normalt ville. Jeg kom også lidt fetaost over til sidst.
En glimrende måde at få grøntsager på og kan spises for sig selv, med brød til eller som tilbehør til kød.

Og apropos brød, så har jeg afprøvet Soldatens Rugbrødssticks fra Sif Orellanas “Rollinger og roulader”. Dejen er grovbrødsdej med ca. halvt af hver af rug og hvedemel (og lidt forskellige andre hemmelige ingredienser, som I må læse jer til i bogen).
Og de var så nemme at lave, men ser ud af en masse 😉 :

De er et  STORT hit hos R, der nærmest ser dem som slik og elsker at gå rundt og gnave på sådan en, mens han leger.
Jeg selv synes at de er super at have med i tasken som en lille hurtig snack. De er vildt praktiske med den form, de har.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *