Sommer-sorbet
Appelsinsorbet (uden ismaskine)
Fire portioner
saft af 6 appelsiner + skal af 1 appelsin
50-75 g flormelis
3/4 dl vand
1 pasteuriseret æggehvide (+ evt. en smule sukker)
– Kog vand, sukker og appelsinskal op og lad koge i 3 min.
– Bland med appelsinsaften og lad køle af, til det er lunkent.
– Sæt det i fryseren til det er grød-is agtigt (½-1 time).
– Blend godt i foodprocessoren.
– Pisk æggehviden stif og vend den i grødisen.
– Hvis du vil komme isen i forme, så gøres det nu.
– Lad isen fryse helt stiv.
Jeg har før lavet det, hvor jeg har serveret det i appelsinernes skaller (hvor jeg havde skåret dem over ca. 2/3 oppe, og mast saften ud med en gaffel. Så har man nogle gode “skåle”)
Man kan godt undvære sukkeret, så bliver isen sådan lidt vandet syrlig.