Knækbrødskagekiks

De hedder knækbrød, R kalder dem kagekiks, og jeg synes egentlig at de mest er en slags kiks. Hvorom alting er, her er opskriften:

 Knækbrød
3 dl kerner/frø (f.eks. 1 dl af hver af hørfrø, græskarkerner, sesamfrø eller solsikkefrø. Eller nødder, mandler, valnødder, kokosmel osv.).
1 dl havregryn
3½ dl mel (Jeg bruger 2½ dl groft mel og 1 dl fint hvedemel)
1-2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
3/4 dl olie


NB! Du kan godt tilsætte flere kerner. Tilsæt da også lidt mere olie.

NB!Du kan også bruge boghvedeflager eller rugflager, men tilsæt dem som “kerner” i stedet for at erstatte havregrynene med dem. Havregrynene er vigtige for konsistensen.

– Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør sammen. Det klistrer!


– Del dejen i to og læg en klump dej på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle.  


– Træk det øverste bagepa
pir af.


– Skær dejen ud i knækbrødsrektangler, firkanter, figurer el.lign. Man kan bruge en kniv, men en pizzaskærer er perfekt til formålet.

– Bag dem i ca. 15 min. ved 200 C, til de er let brune.
– Gør det samme med den anden halvdel af dejen.


Tip: Hvis du ruller dejen tykt ud, får du nogle seje kiks, der er gode til at spise med pålæg på. Hvis du ruller meget tyndt ud, får du nærmest en slags chips, helt sprøde. Begge dele er gode. 

One Comment

  • Godmorgen.

    Uhmmmm ja. De knækbrød har jeg også bagt med mellemrum, men det er ved at være lang tid siden, så jeg takker fordi du bragte opskriften på banen.
    De skal snart laves igen….kan jeg mærke på mine smagsløg

    God weekend

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *