Rijstaffel
Jeg fik sådan pludselig lyst til det.
Opskriften skal følges uden svinkeærinder, ellers bliver det bare for moderne. Så nallerne væk fra krydderskuffen med spidskommen og kaffirlimeblade, og tænk som din mor:
“Dansk” karrykylling
4 personer
4 dl ris
2 tsk karry
1 dl syrlige æbler i små tern (ca. 50 g)
- 1 dl grofthakket løg (ca. 50 g)
- 1 spsk sød chilisauce
- 4 kyllingefileter i mindre stykker (ca. 400 g)
- 20 forårsløg i skrå skiver (ca. 300 g)
- ¾ tsk groft salt
- groftkværnet peber
- Sovs
4-5 dl mælk
25-30 g smør eller margarine
50 g mel1 tsk saltTilbehør - 50 g ristet kokosmel
- 50 g saltede peanuts
- 100 g agurk i tern
- 150 g banan i skiver
- 100 g rød peberfrugt i tern
– Tilsæt nu sovsen, chilisaucen og kyllingestykkerne og lad det koge op.
Så er det bare ris, karrykylling over og så serveres tilbehøret i hver sin lille skål ved siden af, og drysses med let hånd over retten.
Da jeg havde god tid, så baksede jeg lige en masse anden mad sammen også. Så:
– 4 portioner gammeldags “dansk” karrykylling til rijstaffel (for i min verden laver man altså rijstaffel med kylling. Jeg har hørt rygter om at nogen laver det med skinkekød og det er da slet ikke “rigtigt”)
– 6 portioner mere nutidig og asiatisk præget kyllinge curry
– 6 portioner oksekødsgryde (med kikærter og flæsk)
Dej til fire pizzaer:
R gad slet ikke at spise det, så han fik hvide ris med frikadeller til. Men så blev han da også mæt den dag.