Sensommerhøst

Jeg elsker høst

Humle
Først humlekopper fra mine humlestænger i haven. De fik 7 timer i ovnen ved ca. 50 C (optimalt set skal det være 57 C). De er færdigtørrede, når de er sådan lidt sprøde i det, men ikke så tørre at de drysser.

Og “Doh” fra mig for ikke at huske at humle er beroligende/søvndyssende……..
Jeg gik rundt i en døs i flere timer, indtil det endelig gik op for mig hvorfor, og jeg fik åbnet alle vinduer og luftet grundigt ud.
“Kopperne” ligger nu i fryseren, klar til brug i f.eks. mjød eller hjemmelavet indsovnings-the (ikke at jeg selv har problemer i den retning, jeg besvimer lige så snart mit hoved rører hovedpuden).

Hyldesaft og sensommer-hygge-lørdag
Og så var R og jeg ude og plukke hyldebær i går, råhyggeligt. Vi nød det dejlige lune sensommervejr, R hjalp med at putte klaserne i spanden, vi snakkede med en sød kat og besøgte legepladsen på vejen hjem.

Og så stod den ellers på saftkogning. Jeg var bekymret for, om jeg havde fået plukket nok. jeg troede, at der max. var bær til 1½ liter saft. Jeg endte med 4 liter saft, der er vist rigeligt…

Opskriften var :
Hyldebærsaft
3 kg afribbede hyldebær
2 liter vand
3 store syrlige æbler (bare skåret i både og ikke skrællet)
25 ml citronsaft

Kogt op til bærrene begyndte at sprække. Afdryppede stadset i en stofble (og maste de sidste lækkerier ud med hænderne).
Noget af saften kom i mælkekartoner og resten i isterning-fryseposer og det hele i fryseren. Så kan man lige tage et par terninger sundhed, når man trænger. Det så herligt freaky ud, da jeg fyldte poser; som når man får tappet blod.
Så er der drikkelse til saftevandsvampyrerne 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *