Indiske bønner

Jeg øver mig på at lave meget billig, og samtidig virkelig velsmagende mad. Jeg fik anbefalet en opskrift på indiske bønner. Jeg var temmelig forbeholden, da kombinationen af bønner, tomater og karry ikke er en del af mit normale madlavningsordforråd. Men jeg kunne da godt prøve det…


OMG! Det smager SÅ godt.
Og det er billigt.
Og det tager ingen tid at lave.
Og det kan laves af langtidsholdbare ting (= godt at have i baghånden dagen før man skal ud at handle).
Og det smager SÅ godt!

Opskriften er utrolig enkel:

Indiske bønner
4 personer
1 løg
et par fed hvidløg
1 dåse kidneybønner
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1 dåse kokosmælk (eller fløde eller mælk)
1-2 dl grøntsagsbouillon
Koriander
Karry
Chili
Masser af spidskommen
Salt og peber
Frisk basilikum, persille, koriander eller andre, hvis man har
Tilbehør: Ris

– Afdryp og skyl en dåse bønner.
– Steg løg, hvidløg, karry, koriander, spidskommen og chili i olie.
– Tilsæt bønnerne og tomaterne. Koges op.
– Tilsæt kokosmælk/mælk/fløde
– Smag til med salt og peber og evt. friske urter.

Jeg tilsatte også grønne bønner, da jeg lige havde en rest, der skulle bruges.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *