Pastinak + æble + bacon = vidunderligt

Uendeligt simpelt, og bare SÅ velsmagende. Godt jeg lavede dobbelt portion, så der var til to dages velsmag ;).
Og så var det egentlig bare et vikingetidsmads-eksperiment. Go’kendt er den, den skal klart serveres for de andre formidlere på et tidspunkt.
Ovnbagte æbler og pastinakker med bacon
3 mellemstore pastinakker
3-4 madæbler (syrlige)
1 tsk vanilje
1 tsk timian
1 spsk æbleeddike
1 spsk honning
25 g smør
salt og peber
1 pakke bacon (tern kan også bruges)
evt. persille.
Tilbehør: Ristet rugbrød.
– Tænd ovnen på 200 C.
– Skær pastinakker og æbler i passende mellemstore tern og læg i et ildfast fad
– Bland med vanilje (jo, den er altså god nok, selvom det er en middagsret og ikke en dessert. Stol på mig), timian, honning, eddike, salt og peber.
– Vend blandingen godt sammen og kom klatter af smøret ovenpå.
– Læg baconen øverst.
– Bages i ca. 40 min.
– Efter 35 minutter lægger du rugbrødet (som du kan have i rundtenommer eller skære i halve, tern, stave, hjerter eller “kage”mænd og -koner osv.) og lader det riste i 5 minutter.

Man kan evt. drysse med persille til sidst.
Server med ekstra smør til rugbrødet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *