Nemme og lækre grøntretter
Jeg skal huske at skrive de gode eksperimenter ind her. Ellers står jeg bare næste gang og skal genopfinde den dybe tallerken igen ;).
Simpel mormorsalat
– Salat 1:1 af fintrevne rosenkål og æbler. Dressing af citron med lidt sukker i og drys med rosiner.
Dampet kål
– 2: 1 af broccoli i små buketter og cherrytomater
– Rosenkål og tern af soltørrede tomater i olie.
Marinade: (4 personer) af 2 spsk vindeddike, 1 spsk olie, 1 spsk vand, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peber, evt. 1½ tsk dijonsennep eller 1 fed knust kvidløg.
– Grøntsagerne dampes under låg i 2-5 minutter (fra vandet koger igen).
– Marinade og tomater hældes over og grøntsagerne står ½ time før servering. Marinaden også god til en grøntsagsrest.