Strømpebukse-genbrug

I et gammelt håndarbejdsblad fandt jeg et råd til, hvordan man kunne genbruge ødelagte nylonstrømper: Man tager to ens par, klipper det hullede ben af hver og sætter de to par sammen til ét. Glimrende idé, især til en som mig, der stort set kun går i nederdele og kjoler, og derfor har en temmelig stort udgift til strømpebukser, nylonstrømper og mikrofibertights.

Meeen…det er da lidt kedeligt, at det skal matche sådan. Bare fordi man – oh rædsel, oh uværdighed – vil skjule, at man genbruger ;). Jeg er stolt af det.
Så her er min version:

To par strømpebukser, hver med hul på det ene ben (de to par er i praksis lige lange, da de prikkede er meget elastiske og de sorte mere faste i det. De er samme størrelse, i dette tilfælde S/M):

Det hullede ben klippet af lige under skridtkilen på hvert par:

Læg de to par inden i hinanden:

Sy parrene sammen med nogle få sting i hånden (se røde prikker):
– Øverst på strømperne, oveni sømmene for og bag
– På indersiden af lårene, oveni skridtkilens søm i hver side.
Man syr naturligvis i sømmene, fordi de bedst kan holde til det.

Et voila, som om det altid har været meningen. Og som en lille bonus er der to lag nylonstrømpestof til at varme popoen, når man nu insisterer på at gå med nederdel om vinteren.

De afklippede ben egner sig i øvrigt rigtig godt til at lave pandebånd. Sådan et afklippet ben har den helt rigtige længde og den perfekte elasticitet.

Man kan også bruge dem til at binde planter op med, flette dem til en stofhalskæd,  et bælte eller man kan bruge dem til at opbevare løg i.
Man kan sætte en for støvsugerens munding, holdt fast af en solid elastik. Så det kun er støv, den suger op, og ikke dyrebare dimser (eller man kan gøre det omvendt: Bruge det til at suge perler, synåle eller andre smådimser, man gerne vil beholde, op med nylonstrømpen monteret, så man slipper for at ligge på gulvet og bruge timer på at samle småtterier op).

4 Comments

 • I like it very much 😀

 • Fantastisk! Det er jo ren Pipi Langstrømpe – og det er en kompliment, hvis nogen skulle tvivle.

 • Tak.

  Først og fremmest, så går jeg sjældent i så korte nederdele som i den på billedet ;).

  Jeg har mange uldnederdele og nederdele i kraftigt stof.
  Og de fleste af dem når ned til lige over/omkring knæet.
  Og så har jeg tykke strømpebukser i bomuld eller uld.

  Og så selvfølgelig et par gode vinterstøvler, en god lang vinterfrakke der når ned over numsen, hue, vanter og halstørklæde.

 • Jamen det er da for smart!!

  PS. Hvordan holder du i grunden varmen i strømpebukser om vinteren? 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *