Hyldebærsaft

Som barn hadede jeg hyldebærsuppe. Hvem i alverden bestemte at varm, meget koncentreret, bærsaft med tørre tvebakker er suppe??
Men for et par år siden fik jeg adgang til en masse hyldebær, og besluttede mig til at prøve at lave hyldebærsaft.
Og så fandt jeg ud af at fortyndet og koldt, kunne jeg faktisk godt lide smagen. Prøv engang selv :-).

Min opskrift (uden saftkoger) er:

Hyldebærsaft
2 kg afribbede hyldebær

3 syrlige madæbler
1 1/2 liter vand
1 spsk citronsaft
400 g sukker (eller efter smag)

– Alt, undtagen sukker, koges op, og koger i 20 min.

– Køl lidt ned og si igennem et klæde (gylpeklude egner sig fint). 

– Lad dryppe af og tryk og mas massen i klædet godt for at få det sidste med.

– Op i gryden igen med saften, tilsæt sukkeret. Kog op og lad køle ned.

Man kan enten komme saften på flasker, der er skyllet i atamon, eller fryse det i plastflasker (fyld kun 3/4 op).
Jeg kom også noget af mit i fryseposer. Man kan lige kan trykke et par frosne terninger ud i et glas vand. Så får man fortyndet og kølet sin saft samtidig.

NB! Dette er koncentreret saft, der skal fortyndes med vand ved drikning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *