Jordbær-lime-parfait
Uhm, smager af sol og sommer. Døsige, varme dage frosset i tiden.
Jordbærparfait
3 pasteuriserede æg
90 g sukker
4 dl piskefløde
400 g jordbær (friske eller frosne)
1 lime (gerne øko)
– Pisk æggene og 60 g af sukkeret længe, min. 5 minutter.
– Blend jordbærrene med resten af sukkeret.
– Vend jordbærrene i æggeblandingen.
– Pres limen og tilsæt 2 spsk limesaft til blandingen. Hvis lime er øko, kan du ned fordel rive skallen i også.
– Pisk fløden til skummet står i bløde toppe.
– Vend flødeskummet i blandingen.
– Foer rugbrødsforme med husholdningsfilm (nok til at det også kan dække), og hæld isblandingen i.
– Indfryses min. 6 timer og kan evt. skrabes en gang undervejs. Men det er ikke nødvendigt, den helt store fordel ved parfait, at det ikke krystalliserer.