Falafelvafler og GDS

Vi har været praktiske i dag.
Jeg har ryddet ud i Rs tøj og i gemmetøjet og fandt lidt ekstra overtøj, som lige er hans størrelse nu. Perfekt. 
Jeg har SELV gjort det der. Forbundet ledningen til lampen, det var egentlig ikke så svært, som jeg troede. Og bagefter selv sat lampen op. Og der er lys i nu! Hey, jeg er sådan en, som kan sådan noget selv :).

 Og da jeg alligevel var i gang, kom disse to knager op, som har ligget i månedsvis og grinet af mig. Jeg kan faktisk godt:

Og så kunne jeg også lige sætte denne knagerække op:

Når vi nu var i gang med at prøve at gøre nye ting, synes jeg at det var tid til at afprøve de vidtberømte falafelvafler.
Det vil altså sige bønnevafler lavet med kikærter eller omvendt: Falafler lavet i et vaffeljern.
Det er et genialt påhit. Meget nemmere end friturestegning, og også mindre fedt.

Se, det ligner vafler:

Opskriften er helt simpelt en falafelopskrift:

Falafel(vafler)
400 g kikærter (vægt i tørret tilstand)
2 æg
300 g løg
3 fed hvidløg (eller op til 8)
3 tsk salt
1 spsk stødt spidskommen 
1 spsk stødt koriander
En god håndfuld persille (vel svarende til 1-1½ dl)
1-2 spsk tahin
Lidt olie
Evt. lidt chili eller cayenne.
Evt. lidt grahamsmel til at justere konsistensen med

Mere olie til stegning

NB! Jeg er allergisk overfor løg, og erstattede løg og hvidløg med bladselleri og peberfrugt.

– Udblød kikærterne i 12 timer i vand. De skal ikke koges derefter (kikærter er ikke øvrigt ikke giftige i rå tilstand, det er ikke samme familie som de fleste andre bønner).
– Kør kikærterne i foodprocessor eller kødhakker (blender kan ikke gøre det godt nok), indtil du bliver rigtig træt af det. Det skal være så jævnt og finthakket som muligt.
– Tilsæt resten af ingredienserne og kør det helt jævnt. Tilsæt nok olie til at dejen er rimelig blød/flydende. Den skal være lidt blødere end alm. falaffeldej.

 – Sæt det i køleskabet for at hvile et par timer.
– Og så er det bare at bage dem. Jeg satte vaffeljernet på varmeste indstilling og jeg penslede pladerne med olie mellem hver omgang vafler.

 Vi lavede og spiste dem ved bordet. Det er nu engang noget af det allerhyggeligste ved at lave vafler <3.

Jeg lavede en lille salat som tilbehør, som spillede godt sammen med vaflerne:

Gulerodsråkost med persille og sesamfrø
– 3 revne gulerødder
– En lille håndfuld finthakket persille
– Et godt drys sesamfrø


Dressing:
– Lidt olie
– Lidt eddike
– Et skævt soya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *