Hovsa, en fuldtræffer!

Jeg havde lidt forskelligt der skulle bruges, og fandt på at lave en doven version af en opskrift på japansk kylling. Og det er jeg sørme glad for at jeg gjorde, for den er GOD! Hermed lagt i stakken af ting, der absolut skal laves igen.
Den er så simpel, at det er helt vildt at den smager så godt.
Koger man væsken godt ind, har man en gryderet. Ellers en suppe. Begge dele er gode.
Japansk kyllingegryde
2-3 portioner
En rest kogt kylling, pillet i strimler
2 snackpeberfrugter
3 stilke bladselleri (eller 1 porre)
Ca. 150 g champignons

Suppe:
½ liter hønsebouillon
1 dl æblejuice (+ evt. lidt æbleeddike, hvis juicen er for slap)
Et godt skvæt soya
1-2 spsk rørsukker
En smule chili
Salt
Tilbehør: Grovbrød
– Hak grøntsagerne og svits dem i olie.

                                  

– Bland resten af ingredienserne i og lad det koge op.

– Lad det derefter simre, til grøntsagerne er færdige (de skal være lidt al dente, så er retten bedst).
Skulle man have lyst, kan man lave glimrende kebab’er med denne opskrift. Brug da noget mindre hønsebouillon, bland suppens ingredienser, lad den koge op og brug suppen som marinade.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *