Ok så, squash kan faktisk spises

Jeg elsker at handle i Bazaren. Eller rettere, jeg elsker grønthandlerne. Det er ikke billigere end at handle andre steder, nogle gange nok lidt dyrere. Men jeg elsker den sanselige oplevelse man får, jeg elsker at de har ALLE grøntsager, jeg kunne komme i tanke om (inkl. rødkål i maj!).

Og jeg elsker at vise R de mange forskellige slags frugt og grønt. Vise ham nye slags grønt og kunne gøre grøntindkøb til en tur i oplevelsesland, smage på melonerne og få ananas og skoleagurker til R af de servicemindede butiksassistenter.

Og jeg elsker at komme hjem og pakke det hele ud og nyde synet og duften og farverne….

MEN så står man der med det, og får det ikke brugt. Jeg mangler ofte nogle flere opskrifter i mit repertorie end de samme to, som jeg altid laver med en grøntsag, der er lidt speciel for mig.
Så jeg har sat mig for at at udforske mulighederne med grøntsager noget mere. Samtidig håber jeg at kunne give grøntsagerne hovedrollen i aftensmaden og gøre kødet til tilbehør.

I aftes lavede jeg en salat med squash. Og det er vist den første gang, jeg nogensinde har smagt squash på en måde, som jeg faktisk synes var lækker. Ellers synes jeg oftest, at det bare er en lidt bitter og tør agurk.
Men det her holder!


Salat med squash, feta og hasselnødder
2 personer som tilbehør
1 squash i mellemstørrelse, skåret på langs og derefter i 5 cm lange stave.
100 g fetatern
En god håndfuld hasselnødder
2 spsk æblecidereddike
salt og peber
1 spsk olie

– Squashene koges i saltet vand. De skal ikke have ret længe, bare lige begynde at blive bløde.

– Resten af ingredienserne blandes sammen.
– Squashene dryppes af og kommes i et fad.

– Feta-nøddeblandingen fordeles over.

Og mere er der ikke i det 😉
Jeg spiste det med brød til og en aftensmadsrest fra køleskabet.
Og noget helt andet: Jeg har købt mig selv et par nye sukkulenter i Mors Dagsgave :). Jeg er vild med at den lille er tigerstribet. Og den med de runde blade bliver en god visuel modspiller til mine mange agaver med deres oprette, smalle, stikkende blade.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *