Rødkål på 101 måder, version 2
Jeg har opdaget en gammel post her på bloggen med titlen “Rødkål på 101 måder”. Hvis det skal være tilfældet, så mangler jeg stadig 99 ;). Så det satte jeg mig for at prøve at nå.
Også fordi jeg prøver at skære ned på stivelse. Og så er kål jo en god fyldig og mættende erstatning. Og jeg elsker rødkål, og kan spise det dagligt.
Foreløbig har jeg fundet følgende opskrifter, som jeg vil afprøve:
Salater:
Rødkål
– med æbler
– med gulerødder, æbler, valnødder, tranebær eller abrikoser, clementiner og en olie/eddike/honning- dressing
– med gulerødder, jordnødder og sesamfrø. Svitses på panden. Tilsæt lime, sesamolie, olivenolie, sød chilisauce, soya og ingefær
– med æbler, hele hasselnødder, ribsgelé og blasamico.
– med rucola, svitsede græskarkerner, olie og balsamico
– med æbler, appelsiner og rosiner
– med knoldselleri, æbler, gulerødder, appelsinsaft og finthakkede hasselnødder
– med hakket persille, olivenolie, citronsaft og peanuts
– med revet rødbede, drænet yoghurt, hvidløg, salt, peber, citronsaft og olie (=barbiefarvet tzaziki)
– “Græsk vintersalat med feta”
– med æbler, bladselleri, eddike/olie, salt og peber, tranebær og mandler
– med solsikkekerner, revet æble, porrer, olie/eddike med sennep og honning,
– med grønne bønner, olie, hvidløg, chili som svitses og vendes i olie/eddike/sennep- dressing.
– med pærer, mandler og krydderier
Aftensmåltid:
– med kylling i stegepose.
14 styk opskrifter, 85 resterer.
Har I nogen gode rødkålsopskrifter, I kan anbefale?