Verdens. Bedste. Småkager.
Ikke mere snak. Bag den og giv mig ret! 😉
Tranebærsmåkager med chokolade
50 g mørk farin
75 g blødt smør
1 æg
1 tsk vaniljesukker
ca. 100-140 g hvedemel
1-2 spsk æblejuice
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 knsp salt
50 g grofthakket mørk chokolade, ca. 55% kakaoindhold (hvis du bruger 70% chokolade, så tilsæt lidt hvidt sukker til dejen, op til 50 g mere)
75 g tørrede tranebær
Tænd ovnen på 190 C.
Pisk smør og sukker sammen.
Rør æg, æblejuice og vanilje i og derefter mel, bagepulver, natron og salt.
Bland chokolade og tranebær i dejen.
Dejen skal være sammenhængende, tyk og klistret.
Sæt vha. teskeer små klatter på en bageplade med bagepapir. Fugt evt. skeerne med koldt vand, hvis dejen klistrer for meget.
Bages ca. 10 min. De skal være lidt bløde, men have taget farve.
Køler af på bagpladen. De bliver fastere når de har stået lidt.
De er bedst, når de er friske, men tro mig, disse når ikke at blive gamle, før de er pist væk.