Farsrulle med krydderurter og feta

Nøj, det smagte godt!
Mine ene søster og familien kom på besøg og jeg afprøvede en ny opskrift: Farsrulle med masser af friske krydderurter fra haven (kruspersille, timian og basilikum).
– Farsen var helt simpel: 1 kg oksekød, et par dl oksefond, 2 æg, salt og peber.
- Jeg smurte farsen ud på bagepapir, kom feta (200 g) og krydderurter (2 sammenpressede dl) på og så rullede jeg rullen samme ved hjælp af bagepapiret.

– Og så ind i ovnen med den og bage i ca. 45 min. Dryppede den med den saft, der løb fra, halvvejs.
Og det var så det. Smagen var fantastisk, men den er ikke særlig fotogen….
Svoger lavede persillesovs på skyen, mmmmmmmmmmm, nam nam.

Jeg serverede den med ovnbagte rodfrugter: Kartofler, gulerødder, pastinakker og rødbeder. Vendt i olivenolie og drysset med timian. Fik vel ca. 1 time. Hold op hvor bliver de gode af ovnbagning!

Og så bagte æbler med snask (smør, sukker, kanel, rosiner) i midten, og økologisk vaniljeis.

(Jeg er egentlig forholdvis ligeglad med at isen er øko, men det er et hit, at det er “rigtig” is og ikke et kunstprodukt, der lader som om. Fantastisk smag, man tænker: “Nå ja, det er jo sådan at is skal smage”).

Vi blev alle mætte og glade, og jeg er superglad, fordi jeg fik lavet en rigtig dejlig gæstemiddag, der fungerede (Jo jeg er, gå væk Jantelov. Jeg har virkelig kæmpet med gæstemiddage før, og klapper altså mig selv på ryggen, nu jeg har fået styr på det).

Men det vigtigste var, at alle havde en rigtig dejlig dag; jeg var glad for at få besøg af familien her i eksilet, mænnerne snakkede fo’bold og fætter og kusiner råhyggede sig sammen.

One Comment

  • Det lyder altså bare skønt! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *