Mundvandsfremkaldende vegetarmad

Jeg har støvsuget biblioteker for vegetarkogeboger. Ikke fordi jeg vil til at være vegetar, men fordi jeg gerne vil have noget mere grønt og mindre kød i min kost.
Der er godt nok nogle specielle bøger imellem… virkelig hellige og meget dømmende overfor kødspisere….og nogen som forventer at jeg vil til at spise totalt asiatisk….og nogle der forudsætter at jeg har tonsvis af tid og penge til dyre og komplicerede retter. 
Jeg elsker at lave mad, jeg vil gerne udfordres og bruge nye ingredienser og jeg kan godt se logikken i at spise mindre kød. 
Men jeg har manglet den kogebog, der lige talte til mig; som har spændende og opfindsomme retter, som man får en god mæthedsfornemmelse af, som giver mig tilfredsstillende smag (dvs. alle smagene sødt, surt, salt, bittert og umami) og en god mundfornemmelse (ikke noget tørt der klæber til ganen tak), og som giver mig LYST til at spise retterne.
Og nu har jeg fundet den :D. Den hedder Vidunderlig Vegetar, og den er ganske simpelthen alt det, jeg ledte efter. 
Opskrifterne er ganske enkelt TILFREDSSTILLENDE, og jeg føler ikke at jeg skal mangle eller undvære noget, når jeg kigger på billederne og opskrifterne i den bog. 
Det er lækre opskrifter, som i stedet for at fokusere på det, man ikke må eller på køderstatninger, fokuserer på alt det LÆKRE, man kan gøre med madvarer, der ikke er kød (og de egner sig også til at have kød som tilbehør).
Så nu må jeg finde lidt penge på kistebunden og købe mit eget eksemplar, den kan jeg ikke leve uden!

One Comment

  • Måske vil du også synes om denne
    Vegetarisk vellyst
    http://www.bogpriser.dk/work-887567-vegetarisk-vellyst/

    Hjemme hos os har vi i en del år spist vegetarisk (min ældste datter får dog kød/fisk i sin madpakke, og jeg spiser af og til fisk). Så jeg har haft mange vegetarkogebøger gennem hænderne, når jeg søger inspiration til improvisationerne i køkkenet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *