Grøntsagslasagne? MIG???

Det er en ting, som jeg aldrig havde troet at jeg skulle lave.
Helt ærligt, sådan noget trist og tørt og smagsløst og så sidder man bagefter og stadig er sulten, fordi man ikke har fået noget kød eller noget med smag…….
Jeg nyder salater og jeg elsker bønner, jeg kan endda lide bønnepostej. Men jeg vil nyde min mad, og jeg synes at meget vegetarmad bare ser ud som om, det smager uendelig trist.

Men da jeg stod med et kilo courgetter, jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til, og en bekendt insisterede på at hun havde en opskrift, som alle elskede, så kunne jeg da godt afprøve det. Én enkelt gang!

Vi elsker den! Virkelig meget. Det bliver til mere end en enkelt gang, at den opskrift bliver lavet. Jeg giver mig ;).

Opskriften er med mine egne variationer over min bekendts opskrift. Jeg beskriver som sædvanligt alt for langt og detaljeret, men det er en fantastisk nem og enkel opskrift, som kan laves med sur 2-årig på armen.

(Ingen billeder, lasagnen var væk før jeg nåede det ;). Jeg sætter et ind næste gang, jeg laver den)

Grøntsagslasagne
Hovedret til 4-5 personer eller tilbehør til 8 personer

Grøntsagsblanding
1 kg courgetter eller squash
2 store pastinakker eller gulerødder (eller hvad man nu har af rodfrugter)
1 stort løg
olivenolie
3-4 dl bouillon (grøntsags- eller kyllinge)
500 g creme fraiche eller hytteost
salt og peber
Tomatsovs
3 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
basilikum
timian
salt og peber
1 pakke lasagneplader (du skal måske ikke bruge dem alle sammen)
100 g halvfast ost til gratinering
Et stort ildfast fad

Tænd ovnen på 225 C.

Riv courgetter/squash og pastinak/gulerod, og striml løget.
Fordel grøntsagerne i et ret tyndt lag i en bradepande og hæld olivenolie over.
Lad dem svitse i ca. 15 min. til de er let stegte (og ikke brankede). Vend dem et par gange undervejs.

Tag bradepanden og og bland grøntsagerne med creme fraiche/hytteost, bouillon, salt og peber. Og så får de 5-10 min. mere i ovnen.
Derefter (når du har taget dem ud) skrues ovnen ned på 175 C og varmluft.

Imens grøntsagerne svitser, laver du tomatsovs:
Hæld tomater og tomatpuré i en pande med salt og peber. Varm det godt op, så det tykner. Smag til med ca. 2 tsk timian og rigeligt basilikum (2-3 spsk).

Læg “lasagnen” sammen i det ildfaste fad med lag af grøntsagsblanding, tomatsovs og lasagneplader. Der skal tomatsovs nederst og øverst, og det øverste lag lasagneplader skal være helt dækkede.
Riv osten over.
Så skal lasagnen bare have ca. 20-25 min.

Nydes med velbehag, mums! Og måske et par frikadeller til, hvis manden får bævremund ved tanken om vegetarisk mad……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *