En anelse mindre usunde cookies

Noget mindre sukker og halvdelen af melet er rugmel.
Advarsel: MEGET mættende :).

Lidt mindre usunde cookies
10-20 cookies
80 g farin
80 g sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g smør

1 tsk bagepulver
75 g hvedemel
75 g rugmel

100 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
(20 g tørrede hindbær)

– Pisk farin, sukker, vaniljesukker og smør godt sammen.
– Bland bagepulver og de to slags mel og tilsæt det til sukkerblandingen.
– Hak chokolade og hasselnødder meget groft, og bland det i dejen.
– Del dejen i 10-20 klumper og flad dem ud på bageplanden. Det er nemmest at lave kort, tyk pølse af dejen og skær i det ønskede antal skiver. Skiverne skal være ca. 1 cm tykke.
– Bages i ca. 10 minutter. Dejen vil være brun i kanterne og virke ubagt i midten.

NB: Jeg tilsatte tørrede hindbær til det halve af portionen, og de gav et frisk, syrligt twist til cookies’ne.

5 Comments

  • Tak for tippet 🙂
    Det tror jeg at jeg vil prøve, for Mums altså de var gode 🙂

  • Ja, dejen kan godt fryses.
    Det kan anbefales at lave kugler af dejen, sætte på bageplade med bagepapir, og så i fryseren med det hele. Når de er frosne, så kommes de i fryseposer.
    Når de skal bruges, tøs de op i køleskabet.

  • Kunne ikke vente til weekenden 😉 så der er nu en potion i ovnen 🙂

    Ved du om dejen kan fryses???

  • Namme-nam de ser lækre ud!

  • de lydre lækre.

    Tror jeg vil prøve at bage dem i weekenden 😀

Leave a Reply to Anonym Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *