Sunde chokoladekiks

R ville gerne have chokoladekiks, og jeg ville ikke købe nogen til ham.

Ikke fordi han ikke gerne må få usunde ting, men fordi chokoladekiks generelt er sådan et underligt produkt fuldt af fedt, der ikke er fedt, æg, der ikke er æg, kakao, der ikke er kakao osv.

Så jeg afprøvede om min knækbrødsopskrift egnede sig til at chokoladekiks, og både R og jeg er meget tilfredse med resultatet.
Opskriften ligger her: Knækbrød

Knækbrød
3 dl kerner/frø (her 1 dl sesamfrø, 1 dl solsikkefrø og 1 dl kokosmel)
1 dl havregryn
3½ dl mel (Jeg bruger 2½ dl groft mel og 1 dl fint hvedemel)
1-2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
3/4 dl olie (eller 30 g smør og 1 spsk olie).

Variation 2, Chokoladekiks
Som kerner/frø brugte jeg: 

1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl kokosmel

Chokoladen: 100 g Odense Mørk chokolade 55% (blokchokolade).

Jeg foretrækker selv 70% chokolade, men det er lidt for bittert for R. 
Smeltede det i mikroovnen og smurte på de afkølede kiks med en teske.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *