Frisk rodfrugt-efterårssalat
Havde mine forældre på besøg i weekenden for at hjælpe med indretningen af børneværelset (mere om det senere). Denne salat fik vi som tilbehør til aftensmaden.
Det er den indtil videre allerbedste anvendelse for både knoldselleri og jordskokker, jeg har fundet!
De bliver sprøde, lette, delikate og friske, men stadig med en anelse rodfrugtpræg.
Efterårssalat med knoldselleri, jordskokker, æbler og valnødder
½ knoldselleri eller et lille knoldselleri
3 æbler (spiseæbler eller ikke alt for syrlige madæbler)
200 g jordskokker
En god stor håndfuld bredbladet persille
50 g valnødder
Dressing:
½ dl olivenolie
½ citron
Salt og peber
Rør dressingen sammen.
Skræl knoldselleriet, og lav lange brede strimler med kartoffelskrælleren eller et mandolinjern.
Skræl jordskokkerne og skær dem i smalle skiver.
Kom dressingen i knoldselleri-jordskokkeblandingen og vend godt rundt.
Skær æblerne i smalle både, og hak persillen mellemgroft, Bland det og valnødderne i salaten.
Skal lige trække 10-15 min. før brug.
Passer rigtig godt til traditionelle kødretter.
mums det lyder lækkert…
:o) Karina