Forkælet med selvforsyning

Mine forældre kom på besøg den netop overståede weekend. De hjalp med at indrette R’s værelse og samle hans nye seng, og tilrette den til hans værelse (Mere om det om en uges tid, når vi er helt færdige. Det bliver SÅ fedt).  Men som om det ikke var nok, så kom de med gaver, det burde da have været OS der gav DEM noget for at være så hjælpsomme…altså andet end mad og kage.

Og så sidder jeg og småklukker lidt for mig selv over disse billeder og over min fars snedkereren i Rs værelse.

Hvordan kunne jeg blive andet end interesseret i havedyrkning, selvforsyning, genbrug og generel gør-det-selv med sådan et par forældre!

Almindelige og røde kartofler fra min mors have, let plettede, men fantastisk smagende Fillipa-æbler, der snart bliver til mos i fryseren, så jeg kan nyde sommerens frugter i løber af vinteren, de allersidste majs, en håndfuld friske kidneybønner (som R hjalp med at udbælge, han syntes at det var fantastisk sjovt), som skal tørres og så sås til næste år oh et hokkaido-græskar. Såå fint, jeg synes næsten at det er synd at bruge det 😉 
Det ville min far åbenbart ikke stå tilbage for, for han havde en spand honning med fra egne bier
Det var 4 liter som dryppede fra, da de rensede tavlerne. Det er ikke afskrab, men afdryp, så kvaliteten er fin, men det kan ikke sælges. Sådan restehonning, og også f.eks. honning med for højt vandindhold, får vi som regel, og så laver vi mjød på det.

Uhm…..jeg glæder mig til at eksperimentere med mjød-smagstilsætninger igen. Hindbærmjøden var fantastisk, bær-mjøds-konceptet skal helt klart forfølges noget mere.

One Comment

  • Hold da op, sikke nogle gode sager. Jeg går og drømmer om plads nok til at dyrke alle mulige lækre bønner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *