Pastaret med feta og ristede nødder

Jeg har komponeret en ret ud fra forskellige opskrifter og egne idéer. Jeg er helt vild med den, og selv kærestens og hans kammerat godkendte den som usædvanlig velsmagende, selvom den er kødløs.
Det er sådan en ret, der har alle de smage og konsistenser, man ønsker af sit aftensmåltid, og man kan derfor næsten glemme at det er en vegetarret.

Pastaret med alt det bedste
4 personer 
4 røde snackpeberfrugter
150 g grønne bønner
125 g cherrytomater
olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk frisk oregano eller 1 spsk tørret
(evt. 1 rødløg og 3 fed hvidløg) 
50 g hasselnødder
150 g fetaost
masser af frisk basilikum
en smule babyrucolablade
lidt revet ost
400 g pasta (helst fuldkorn)
Sæt pastavandet over at koge.
Varm en pande op og rist de hele hasselnødder på den tørre pande, til de begynder at skifte farve (det går hurtigt). Nulr skallen af nødderne. Sæt til side. (det er i øvrigt helt vildt, så godt nødderne kommer til at smage af at blive ristet, så spring det ikke over!).
Striml løget tyndt. Rens os striml peberfrugterne. Mos hvidløgsfeddene.
Kom rigeligt med olie på en pande og steg peberfrugterne, og evt. løg i nogle  minutter. Så hvidløg og til sidst tomaterne, der også får et par minutter. Krydr med balsamicoeddike, salt, peber og oregano.
Find et flot fad. Vend pastaen med grøntsagerne, fetaost, rucola og basilikum. Drys den revne ost øverst.
Vi kunne ikke spise op! Og ingen savnede kødet :D.
(Ja undskyld det uglamourøse billede, men der blev virkelig grebet til fadet, så det var lige på et hængende hår, at jeg nåede at få billeder).
Forresten er denne ret nem lige at lave en flok frikadeller til. Det passer godt til og evt. deltagere i måltidet, der ikke kan undvære kødet, får deres fix ;).

One Comment

  • Ser super lækkert ud ( selv om jeg nok lige springer over pastaen ;)-men de skal prøves til tøsebarnet. TAK

Leave a Reply to Henriette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *