Chili con carne
Den allerbedste chili con carne. Ikke til at komme udenom. Prøv den! 🙂
Chili con carne
8 portioner
500 g oksekød (hakket eller skært)
150 g løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakkede1 oksebouillonterninger
200 ml vand
300 kg gulerødder, groftrevne
150 g rodfrugter
2 hakkede peberfrugter
1-2 dåser hakkkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)1-2 spsk oregano
1 spsk spidskommen
1 spsk koriander
2 laurbærblade
chili efter smag (jeg foretrækker jalapeños og bruger ca. 10 medium stærke ringe til denne ret)salt og peber
En slat øl
1 dåse kidneybønner15-30 g mørk chokolade (over 70%)
en smule honning
lidt mørk balsamicoeddike
– Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt oksekødet og lad det brune
.– Sæt en lille gryde over med vandet og kom bouillonterningerne i. Lad dem opløses.
– Tilsæt grøntsagerne til kødet og rør godt sammen.
– Tilsæt tomater, tomatpuré og krydderier.
– Tilsæt vand-bouillonblandingen, samt øllet.
– Lad simre i 30-45 min.
– Smag til med honning, mørk chokolade og balsamicoeddike.
– Tilsæt (forkogte) kidneybønner og lad retten simre 5 min. mere. Jeg kan godt finde på at tilsætte 2 dåser kidneybønner, da vi elsker dem herhjemme, men én er fint.
Så er der mad. Og det er godt!