“Cookies” med rabarber
Jeg skulle lige finde en hurtig opskrift til noget at bruge rabarber til, og det blev så til disse småkager. Vel egentlig en slags specier, men nu om dage bedre kendt som “cookies” (og her menes så altså amerikanske). Sprøde udenpå og bløde indeni, og med masser af chokolade.
Elsker dem med rabarber, søde og syrlige og chokolade.
Men dem med blåbær, der skulle bærrene nok have været frosne, det var er meeeget sær farve de fik.
Jeg tror at de vil være gode med de fleste slags bær med lidt syrlighed.
Cookies med bær
(eller den personlighedssspaltede staude rabarber)
32 styks.
150 g smør
1 tsk salt
200 g sukker
3 æg
50 g farin
250 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanilje
75 g mørk chokolade (70% eller mere), hakket i grove stykker
100 g bær
Ovnen tændes på 225 C.
Smør, sukker og salt røres godt sammen med elpiskeren.
Æg og farin røres derefter med.
Hvedemel, bagepulver, vanilje og chokolade blandes i en skål for sig.
Melblandingen vendes i smørblandingen.
Der sættes 8 kager på hver bageplade (kagerne flyder ud). Sæt en klat dej på bagepladen med et par skeer, tryk nogle bær ned i dejen, og kom en klat dej ovenpå, som trykkes ned om bærrene.
Man kan også bare blande dem i dejen, men så risikerer man at de flyder nedenad, hvis de ligger mod bagepladen.
Bages 6 min. i ovnen OG IKKE MERE. De virker ikke færdigbagte efter de seks minutter, men det er de.
Lad dem stå og køle lidt af på bagepladen, og når de har sat sig efter et par minutter og er mere faste i det, sættes de over på en rist og køler af.
Bon appetit! Jeg kom til at spise 8 stk. mens de stadig stod og kølede af, og nu er jeg så mæt, at jeg ikke kan spise aftensmad…;) De smager rigtige rigtig godt.