Restemads-metamoforse og pizzaopskrift

Jeg havde lidt forskellige rester i køleskabet, men gad ikke det sædvanlige jeg laver af dem. Så jeg hapsede to pizzabunde fra fryseren (min egen opskrift, som ligger her: Pizza) og kom resterne på dem i stedet.

Tomatsovs, chili con carne og oregano på den ene. Det virkede umiddelbart lidt mærkeligt at gøre, men det er jo bare kød, grøntsager og bønner – ikke uligt almindeligt pizzafyld – og det smagte supergodt!

Den anden var med tomatsovs, kylling pillet i mindre stykker samt rød snackpeber og basilikum (og den blev spist inden jeg nåede at tage et billede af den). Mums!
Rigtig dejligt med noget andet end det sædvanlige ud af resterne. OG det var sindsygt nemt.

Nu jeg er ved det, skal I så ikke lige have min opskrift på pizza?
Den er supernem og man får pizzaer, der minder rigtig meget om originale italienske pizzaer. Bunden er tynd, sprød og kan klare ret store mængder fyld.

Pizza
1 pizza

1/4 pakke gær
1 dl vand
1 dl mel
1 tsk salt
– Blandes sammen (det er flydende) og hæver mindst en time.
Men det kan passende gøres om morgenen. Så stilles den i køleskabet til det er ved at være aftensmadstid.
– Tænd ovnen på 250 C (nej ikke en tastefejl)

Så tager du:
1½ dl mel
lidt olie
– Rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være blød og blank. Hæld lidt olie over dejen og lad den hvile.

– Gør fyldet klar.
– Drys dejen med mel og rul den meget tyndt ud. Den skal være ca. 30 cm i diameter. Lad den være lidt tykkere i kanten.
– Dæk pizzaen med fyldet.
– Lad pizzaen efterhæve i 30 min. og
– bag den i 10-12 min. på øverste ribbe i ovnen.

Tip: Pizzabunde til fryseren
Hvis du ønsker at lave pizzabundene til at fryse ned, så bruges lidt mere gær, 1/3 pakke gær pr. pizza.
Jeg laver fryser-bundene rektangulære, så de lige passer til hylderne i min fryser.
Bag bundene 4 minutter i ovnen. Når du laver pizzaen, tør du bundene op på bagepapir, dækker pizzaen med fyldet og bager den 7-8 minutter på øverste ribbe i ovnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *