Mine nye yndlings-opskrifter

Jeg har gået og taget billeder af nogle af mine/vores nye favoritretter. Bare for sjov, men også for at lægge dem her, så jeg kan huske, hvor det var, at jeg fandt de gode opskrifter.

Listen er ret præget af, at jeg er begyndt at abonnere på Spis Bedre, som jeg er langt mere tilfreds med en Magasinet Mad, som jeg abbonnerede på før. Jeg får ganske enkelt lavet opskrifterne fra Spis Bedre, hvor det andet blad aldrig rigtig fangede.

Peberkylling med kikærter i tomatsauce (Spis Bedre, 1/2011)
Kyllingelår (hanebrystfileter fra Hopballe Mølle) med rodfrugter og æbler (Spis Bedre 1/2011)Citronmarineret torsk (her pangasius) med grønne bønner, kartofler, cherrytomater og oliven (Spis Bedre, 3/2011)

Fairtradekogebogen er min nye yndlingskogebog (aj næsten, intet kommer op på siden af Krudtugler og Kanelsnegle). Jeg havde gået lidt rundt om den, men havde ikke fået købt den, fordi jeg tænkte, at det var noget med klid og afsavn, men når den nu alligvel kun kostede 50 kr., så kunne jeg da godt. Og jeg er MEGET positivt overrasket.
Afsavn? Glem det, her er lækker, fyldig og velsmagende mad, og masser masser masser af (chokolade)desserter og kager.

Her er et af vores nye hit fra Fairtradekogebogen:
Cremet baconpasta med stegte grøntsager! Nøj, den er god.

Cremen er den fede creme fraiche blandet med reven ost (jeg kunne godt finde på at vælge en lidt magrere version. Det var lige fedt nok til min smag, men kæresten var lykkelig).
Grøntsagerne er snackpeber, champignon og bladselleri, samt cherrytomater. Man skal helst gå udenom rodfrugter i denne opskrift, tror jeg. Baconen? Bare noget tern fra Netto. Man kunne eksperimentere med kyllingebacon, hm…
Det er lavet i ovnen, men jeg tror også at det ville være rigtig godt på (kugle-)grill.

En god gammel opskrift i endnu en ny forklædning. Mine fuldkornsmuffins med rabarber og marcipan.

Wow, det er den bedste version indtil nu, det er bedre end med hindbær.
Jeg fandt en fandt en lille pose rabarber i fryseren, 100 g måske, og tænkte at de kunne gøre gavn i nogle muffins. Smed en rest på 50 g marcipan i ret store klumper (á la kirsebærstørrelse) med i dejen.
Det smagte virkelig godt, marcipan og rabarber klæder hinanden ufattelig godt.
Jeg kunne godt finde på at tilføje en smule mørk chokolade i grove klumper til denne variation også, det tror jeg ville gøre dem helt perfekte og ekstremt luksusagtige, mums.

One Comment

  • Der er nogen af dine favoritretter, som ser virkelig lækre ud, og de er lagt i "to-do" bunken over retter, der skal prøves. Tak for de gode tips.

    Mvh

    Morten
    København restauranter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *