Skriv om “Min sommerferie” sagde læreren

Pyhhh…så er markedssæsonen så godt som ovre. Jeg har været omkring mine forældre, et par dage på Lejre med Odd og Lokes Frimænd, på Trelleborg og Moesgård med Odd, og på Ribe Vikingelandsby (som “ferieviking”) og Bork med Wunjo. Her i weekenden er der marked på Bytoften, men det er her på Fyn, så det er jo lige i baghaven.
Det har været spændende at se nye markeder, få mere øvelse i showkamp og og møde en masse nye mennesker. Jeg har haft mit garn med rundt og har haft muligheden for at fortælle rigtig meget om garn og plantefarvning – og det elsker jeg jo at få lov til ;). Jeg har vænnet mig til at spise med ske og fingre, har bandet varmen langt væk og hygget mig med nye og gamle venner og bekendte.
Nu er jeg så startet på Næsby Jernaldercenter. Nogle arbejdsopgaver er ganske velkendte, men er der er også nogen man ellers ikke render ind i ofte. I dag var jeg f.eks. med til at lerkline en bindingsværksbygning, den nye smedje. Det er spændende at være et sted, hvor jeg får mulighed for den slags opgaver. Jeg håber at få lejlighed til at prøve mange af de forskelligartede opgaver der er på centeret.
Min lejlighed har de sidste par uger mest været afsmidningsplads for ting, jeg ikke skulle bruge til det næste marked, og jeg har brugt min tid på alt mulig andet end at være hjemme, så den er virkelig bombet.
Glæder mig meget til at få ryddet op, har også nogle planer om at rykke om, så mit opholdsrum bliver mere værksted end stue, det er alligevel det jeg mest bruger den til. Hm…med god opbevaringsplads, et passende arbejdsbord, en stor opslagstavle og…og…og ;D

In English:
Phew…near the end of the market season. I visited my parents, were at Lejre Research Center, at Trelleborg Market, Moesgård Market, Ribe Viking Village and Bork Market. This weekend there is market at Bytoften, it’s on Fyn, where I live, nice with at market in ones back yard.
It has been exiting to visit new markets, get more practise in show fighting, and meet a lot of new people. I brought my plant dyed yarn to the markets, and have had the oppotunity to talk a lot about yarn and plant dyeing – which I love to do ;).
I have gotten used eating with spoon and my fingers (haven’t got a eating knife yet), have sworn at the unusually HOT weather, that we keep on having (enough thank you, plenty enough. Can we please have some slightly colder weather, we aren’t made for this!), and have had a good time with new and old friends and acquaintances.
Now I have started working at Næsby Iron Age Center. Some tasks are familiar, but there are also some that you don’t often come by. Like helping building the mud walls of a half-timbered house, the new smith’s workshop. It’s interesting to work at a place where I have the opportunity for that kind of tasks. I hope that I get to try many of the various tasks at the center.
As I have spent very little time at home in the last weeks, except to leave stuff there that I didn’t need for the next market, my apartment is so messy. I’m looking forward to get it cleaned up. Have some plans for making my main room into more of a work shop and less of a living room, I use it mostly as the first. Too bad that I have a carpet and not wooden floors, but it will be really nice with proper storage and a nice big work table and…and.. and ;D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *