Rød uldkjole

Er i gang med at sy på min røde kjole. Jeg nyder at have den mellem hænderne. Stoffet er lækkert blødt og varmt, jeg glæder mig SÅ meget til at bære kjolen. Jeg havde lige knap stof nok, så halsbelægningen må blive i noget andet stof.

Sådan ser den foreløbig ud – den er på vrangen (Picture1).

Ærmekile (picture2). Alle sømme er håndsyet og derefter sømmet til hver side med heksesting.

Opdatering om farvemetoden:
Kjolen er farvet med krap. Den er farvet to gange. Èn gang i et farvebad med en krap/stof ratio på 1:1 og endnu en gang i efterbadet med et kilo ny krap ekstra. Holdt temperaturen på omkring 60 C ved første farvning og 70-75 C ved anden farvning. Krap indeholder både røde, orange og brune farvepigmenter og de røde udfældes især ved en temperatur på 40-75 C, mens de brune og orange især udfældes ved over 75 C. Jeg vil tro, at jeg ved at farve med ret høj temperatur på efterbadet, har fået udfældet det brune pigment i højere grad end jeg normalt gør.

In English:
I am sewing on my new red dress. The wool is so soft and warm, I can’t wait to wear it!
This is the dress – wrong side out (picture1).
And the under arm gusset (picture2). All seams are handsstitched and then sewn to either side with herringbone stitch.

Update on the dye method:
Dyed with madder. Dyed twice. One with a fabric/madder ratio of 1:1 and one more time in the same dye with one kilo ekstra of new madder. Temperature was app. 60 C in the first dyeing and 70-75 C in the second dyeing. Madder contains both red, orange and brown pigments, and I assme that by continuing to dye with the same dyematerial at fairly high temperature, the brown pigment have dyed more than I usually experience.

4 Comments

  • Christine: Det er et generisk vikingetidsmønster baseret på mine kropsmål.
    Jeg kan anbefale dig a købe eller låne "Viking" af Nille Glæsel, der er en bog med syvejledninger til vikingetøj- og sko.

  • Har du selv tegnet mønsteret og vil du dele det?

  • Tak for det.
    Stoffet er let valket kipervævet uld (100% uld) fra Glaipnir.
    Jeg har tilføjet lidt til posten om farvemetoden.

  • Sikken en smuk kjole, hvilket stof er den i ? Plantfarvet,med krapp? eller.En meget flot blog, som jeg har “bloglinet”. Glæder mig til at se hvad du ellers laver!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *