Næsby Jernalderlandsbys marked

Det var så mit første egentlige marked i år (Midvintermarkedet undtaget). Det var et udmærket market, og sjovt og meget vådt!
Næsby Jernalderlandsby ligger i Odense Kommune og bliver flittigt besøgt af skoleklasser. En gang om året indvaderer vikingerne så området.
Jeg købte en stor flad kurv til mit garn (ca. 60 x 45 cm) af nogle Odinsvi’er, og en orange kofte af Tissel.
Min nye kurv (picture1):
Pelshuen som jeg købte på Ribemarkedet kom jeg til at sætte meget stor pris på; Hvem har brug for regntøj, når man har uld og pels.
Beskrivelse af dette års Næsby: VÅD! Det var ikke at det regnede i stænger, eller at vi sjokkede rundt i knædybt mudder – det regnede og blæste bare hele tiden, og trods ihærdige forsøg på at drikke regnen væk, gjorde den vikingerne lidt matte. Hvem har hørt om et marked hvor alle vikingerne er i seng lørdag aften når klokken er 2,30? *s*
Men det var hyggeligt alligevel, og fedt at lave et kampshow!, Der er mange nye (mig selv inkluderet), men da folk lige havde fået en fornemmelse af hinanden, fik vi et godt flow.
Det var mit første kampshow, og jeg synes at det gik godt (og jeg fandt ud af at jeg er ret god at jonglere med…altså: jeg er ikke særlig stor og det fungerer godt showmæssigt at jeg bliver smidt rundt med. Det har ikke ret meget med egentlig kamp at gøre, men vi laver jo begge dele).

I kampens hede, det er mig med det grønne hætteslag 😉 (picture2)

Jeg har trænet i nogen måneder og der har været meget nyt, både metalt og fysisk:
Jeg har aldrig så meget som gået til selvforsvar før (og ikke engang slået på det andre børn ;), så jeg skal indlære helt nye bevægelsesmønstre fra bunden. Jeg kan blive så utålmodig med mig selv, når jeg synes det går langsomt, men det er egentlig godt; det motiverer mig bare til at mase mere på.
Mentalt skulle jeg først og fremmest lære mig selv, at det var ok at slå på andre. Det var faktisk noget af en overvindelse mentalt, tog nok et par måneder, men nu generer det mig ikke. Det at lære at stole på, at de andre ikke brækker mine knogler (vi markerer jo kun, i princippet…), tog også lidt tid, men jeg kommer efter det.
Sidst men ikke mindst skal man lave være med at reagere som en tøs, når man bliver ramt! ;)Dvs. i stedet for at have lyst til at løbe sin vej, skal man have den aggressive respons i stedet (“Skal du slå, din stodder. Føl min økse, arrrg!!!” *s*).
Det var en af årsagerne til at jeg begyndte at kæmpe; Jeg var virkelig træt af at føle mig begrænset til de traditionelt kvindelige karakteregenskaber og havde lyst til at dyrke det målrettede, beslutsomme, aggressive. Og derudover også simpelthen fordi det er sjovt at lave vikingekamp!

In English:
My first market this year. Næsby Jernalderlandsby had its annual market. It was WET! The rain just kept coming, and although the vikings tried very hard to drink the rain away, they did eventually became somewhat listless.
I bought a handmade willow basket for my yarn (picture1). I really learned to appreciate my fur hat, who needs rainclothes when you have got felt and fur.

My first figting show. I was a lot of fun, and I found out that I, due to my small size, is good to be tossed around with. That was a lot of fun. (Picture2 – thats me with the green hooded cape ;).

I have been fighting for some months. I have never done anything like this before, not even hit the other children 😉 so I have to learn completely new patterns of movement.
Mentally I’ve also had to train myself to accept that its ok to hit others, and to trust that they won’t break my bones. And I had to learn being aggressive in my responses, instead of being all girlish. That was one of the reasons I started fighting: I was tired of feeling constricted to the traditional female behavior patterns and wanted to focus also on the
goal-oriented, decisive and aggressive behavoirs. Apart from that I also simply wanted to do it, because viking fighting is fun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *