Bukser til brede hofter og smal talje – Pants for wide hips and a narrow waist

Jeg har brudt mit løfte om aldrig (som i: virkelig aldrig, 0%) at købe nyt tøj, Jeg køber ellers altid kun genbrugstøj. Men disse bukser var så superfede, og samtidig billige, at jeg blev nødt til at gøre en undtagelse.

Men de viser også en af grundene til at jeg jeg normalt aldrig går med bukser, kun kjoler og nederdele, og at jeg syr mit eget tøj: For at de passede om hofter og bagdel, blev jeg nødt til at vælge en str. L, og så var de aaalt for store i taljen.
I don’t ever buy new clothes, only second hand clothes (to refashion). But these pants were so cool, and cheap too, that I had to make an exception.
But they also show why I usually never wear pants, only skirts and dresses, and why I sew my own clothes: To get a size that fit my hips and bottom, I had to chose size L, and they were far to big at the waist.

Jeg havde brug for at tage bukserne ca. 10 cm ind i taljen.

Det var for meget til elastik-i-taljestykket-tricket. Så jeg valgte indsnit. Kun ét indsnit i hver side (hver med 5 cm) ville have trukket stoffet for skævt. Så jeg lavede to indsnit i hver side, fire i alt (to større med 3,5 cm hver og to mindre med 1,5 cm hver).
Indsnittene går ned til 5 cm under taljestykket for at passe til min kropsform.
I needed to take the pants in by 10 cm (4″).
It was too much to be able to use the elastic-in-the-waistband  trick. So I decided to make darts. Only one dart each side (5 cm (2″)) each would have pulled at the fabric too much. So i made to darts each side (to bigger ones with 3,5 cm each and two smaller ones with 1,5 cm each).
The darts go to 5 cm below the waistband to fit my body shape.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *