Ugens Sparetip: Hvor meget bør du have på lager?

Hvor meget har du brug for at have på lager?
Man kan spare penge ved at købe stort ind på tilbud, men det er også opskriften på at have en masse ting i gemmerne, som man ikke får brugt, og som når at blive for gamle, eller som fylder unødvendigt.

Jeg er begyndt at have en liste over, hvor meget jeg gerne vil have på lager af de langtidsholdbare fødevarer, jeg bruger mest, af rengøringsmidler, toiletpapir og skønhedsprodukter. Jeg har den på mig på min telefon, så jeg nemt kan komme til den.

Overvej hvor mange ekstra deodoranter og havregrynspakker, det giver mening at opbevare i dit hjem? Og er det et produkt, der ofte kommer på tilbud, eller kun sjældent? Hvor mange kan du nå at bruge, inden det bliver for gammelt?

Jeg kan tjekke, hvor meget jeg har i skabene i forhold til min liste. Er der ved at være lavvande, så køber jeg, når jeg kommer forbi et godt tilbud – og jeg ved at jeg ikke skal købe flere, end der står på listen.

(NB! Alle disse er ud over den pakke/æske/bøtte, der er i brug lige nu).

Mad
– Havregryn. 6 pakker.
– Hakkede tomater på dåse. 6 dåser.
– Leverpostej. 3 bøtter.
– Smør. 6 pakker.
– Kokosmæk. 2 dåser.
– Tun. 1 dåse.

Skønhedsprodukter
– Deodorant. 10 stk.
– Tandpasta. 5 stk.
– Bodylotion, dagcreme, T-zone peeling, renseprodukt. 1 flaske (de har alle relativt kort holdbarhed).
– 2 familiestørrelse bodyshampoo og det samme af shampoo.

Rengøringsmidler
– 2 flasker opvaskemiddel.
– 1 pakke opvaskemaskinetabletter.
– 1 pakke toiletpapir á 8 stk.
– 1 universalrengøring.
– 1 toiletrens.
– 1 flaske koncentereret eddike.

4 Comments

 • Hvis du koger dem og fryser dem portionsvis, er det nemmere lige at hapse dem ud til maden.
  De er også gode i salater (og dermed morgenmad/frokost)'

 • jeg har haft en plan om at bruge et eller andet hver uge. men det er urealistisk sådan som vores dage er pt. måske skal jeg gentænke det lidt…

 • Tak for din kommentar. Uh ja, det værste er de fødevarer man køber, fordi man gerne vil være en, der bruger sådan noget. Og så står de der og står og står i skabet.
  Nytårsforsæt: Brug af lageret 🙂

 • Jeg har af de fleste husholdningsting en regel om 1 ekstra. dvs. 1 ekstra udover den vi er i gang med af:
  poser, alle forskellige størrelser
  opvasketabs
  bagepapir
  staniol
  husholdningsfilm
  rengøringsmiddel
  shampoo
  balsam

  så når jeg tager den på hylden, så skriver jeg en ny på. vi har måske lidt mere op til fester etc, men bagefter arbejder jeg mig ned til 1 igen.

  Jeg synes at jeg er god til kun at købe konserves og tørvarer når vi har brug for dem. Madplaner hjælper!

  Det værste er de poser med bønner og linser som jeg tænkte var mega smart til at skære ned på kød engang imellem eller til dahl og salater. De ligger bare og bliver mere og mere tørre…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *