Ugens Sparetip: Ønskesedler og julegaver

Så er det så småt til at skimte julen i horisonten.

Hvis du ikke allerede har lavet ønskesedler, så er det en god idé at gøre det nu (og endnu bedre: Have en elektronisk ønskeseddel som du opdaterer henover året, når du kommer på gode ting).
Det er bedre at være i god tid og få skrevet ting på, som har længerevarende legeværdi eller praktisk værdi for børnene, i stedet for at det ender med sætten kryser i legetøjskataloget ud for kortvarige trends og plastic af dårlig kvalitet. Og på samme måde kan du bruge god til at tænke på ting til dig selv, som du ved at du virkelig vil sætte pris på.
På den måde får gaverne I modtager, størst og mest varig værdi for jer.

Hvis du er kreativ, så spørg familie og venner som du er på gave med, om de vil sætte pris på hjemmelavede gaver fra dig.

Jeg har – efter aftale – givet brugte ting. Især de mindre børn har intet begreb om, at tingene skal være i en blisterpakning eller ikke må have brugsspor. Der er selvfølgelig tale om lækre brugte ting, og jeg har givet tilsvarende vores aftalte gavebeløb, som jo så rakte til dobbelt så meget.

Hvis du og familien føler at gaver til de voksne er mere en belastning end en glæde, kan I tage snakken om de voksne skal give gaver til hinanden.
Måske beslutter I at undgå gaver til de voksne, måske vælger I at der kun skal være små gaver de voksne imellem. Jeg har også hørt om metoden hvor alle får én gave: Hver person får ved lodtrækning én person de skal købe gave til, og den er så fra hele selskabet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *