Bukser gjort højtaljede – Higher waist trousers

Jeg har glædet mig rigtig meget til at vise jer dette redesign. En ny slags redesign for mig.
Jeg har været på udkig efter bukser, der sad godt på mig meget meget længe (bredde hofter, smal talje, langt sæde). Så da jeg endelig fandt disse, som sad helt vildt godt, købte jeg fire par. Jep, fire.
I have looked very much forward to show you this refashion. This exact type of refashion is a first for me.
I have been looking for trousers for at loooong time, which fit me (wide hips, narrow waist, long seat). When I found these, that fit me really good, I bought four pairs.

Men så havde jeg dem en hel dag. Og når jeg bevægede mig som man normalt gør, så endte de med at sidde lige midt på min mave/håndtag i stedet for ovenover. Og ikke bare var det ikke særlig kønt (selvom det måske ikke ser ud af så meget på billedet). Og det var også voldsomt ubehageligt henover maven. Intet virkede, ud over at gå og hive dem op konstant.
But then I wore them for a whole day. And when I moved around, they fell down to the widest part of my tummy, and squeezed my hips. It might not look too bad in the picture, but it didn’t look good. Also they were very uncomfortable across my tummy. Nothing worked, except pulling them up constantly.

Men jeg giver ikke sådan lige op. Niks makker, her kommer min symaskine og jeg. Det er nemmere at fjerne noget, når man redesigner, og lave noget mindre, kortere, lavere. At tilføje noget er lidt mere af en opgave. Men det er også sjovt med en udfordring.
But I don’t give up like that. Here come me and my sewing machine. It is easier to remove something when refashioning, making something smaller, shorter, lower. To add something is more of a challenge. And I like a challenge.

Jeg sprættede taljestykket af, og med det bæltestropperne.
I removed the waist band, and with it the belt loops.

Man ville under alle omstændigheder kunne se at de var blevet forhøjede, så jeg valgte at fremhæve det ved at bruge et stykke blank satin (med en anelse stræk) til at forhøje med.

– Jeg målte hvor meget jeg havde brug for, det var 5 cm.
– Jeg klippede en strimmel satin, som var 7 cm høj (5 cm + 1 cm sømrum oppe og nede). Længden var omkredsen af bukserne + 8 cm.
– Jeg foldede begge ender 4 cm om og stak fast, så det matchede ombukkene ved lynlåsen.
– Jeg syede taljestykket på satinstrimlen.
– Jeg syede satinstrimlen på bukserne.
– Jeg syede det nederste af bæltestropperne fast på satinstrimlen.
– Nu var der jo den udfordring at satinstykket ikke havde en lukning. Jeg købte en æske med jeansknapper til formålet.
– Jeg fjernede den oprindelige knap på taljestykket.
– Så satte jeg én knap hvor den oprindelige knap havde siddet og én på satinstykket. Eftersom de er ens, ser der i højere grad ud som om, det altid har været sådan.

The added piece would be visible anyway, so I decided to make it stand out by choosing a shiny sateen for the strip of fabric.
– I measured how much extra height I needed, it was 5 cm.
– I cut the strip 7 cm wide (5 cm + 1 cm seam allowance at each side). The length was the circumference of the trousers + 8 cm.
– I folded the short ends of the strip back, 4 cm each, so they matched the area by the zipper, and stitched them.
– I sewed the strip onto the waistband.
– I sewed this piece to the trousers.
– I stitched the bottom of the belt loops to the sateen strip. 
– I had the challenge that the sateen strip didn’t have closure. I bought a pack of jeans buttons for this purpose.
– I removed the original button from the waistband.
– I put one button where the original button had been, and one on the sateen strip. Since the buttons are identical, the whole thing looks more like it has always been like this.


Jeg er helt vildt glad for dem, men der er også plads til forbedring: Stoffet vulker lidt, især på forsiden. Jeg tror at jeg vil sætte tre knapper, jævnt fordelt på de næste bukser. Og så er satinstoffet en anelse mindre strækbart end buksestoffet, og selvom det giver en god stram-ind effekt, så vil jeg se om jeg kan finde noget der er mere identisk med buksestoffet til de næste bukser.
I like these so much, I am very pleased with the result. But there are room for improvement: The fabric puckers a bit, particularly in the front. I think I will add three buttons instead of two to the next pair of trousers. And the sateen fabric is slightly less stretchy than the trouser fabric. Although this gives a nice shape-up effect, I will try to find a fabric that matches the stretch of the trousers even closer for the next trousers.

Nu mangler jeg bare de sidste tre par bukser….
Now all I need is to do the same with the remaining three pairs of trousers….

One Comment

  • Thanks for this idea of yours; might come in veeeery handy for me.
    Especially your bright trick with the closure is earning you my special admiration: 'A typical Saga Professional' 😀 + thumbs up !

    LG, Gerlinde

    Currently just 'killing' old jeans in their centre seams due to 'too much wear and tear' brought onto those poor things due to workload, hence my question: is 'huge patch work'/part replacement on jeans still 'fashionable' girls ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *