Du kan også – You can do it too

Ofte behøver det genbrugstøj, jeg køber, bare små ændringer for at fungere. Og så overvejer jeg, om jeg overhovedet skal poste dem her på bloggen, for det er ikke lige så spektakulære som at lave en mærkelig nederdel om til en lækker kimonobluse.
Men jeg kan godt lide at poste dem for at inspirere til, at I selv laver ændringer på jeres tøj. Start i det små.
Often the thrift shop clothes I buy only need small changes. And then I wonder if I should even post those clothes on the blog. They aren’t as spectacular as upcycling a strange skirt into a wonderful kimono blouse.
But I like to post them to inspire you to make changes to your own clothes as well. Start small.

Første
En enkel bluse i dejlig blød viscose. Der var bare to problemer: Jeg har en meget kort overkrop og slidsen endte alt for langt nede på kavalergangen. Og længden på blusen var de sædvanlige 5-6 cm for lang til at være klædelig til mig.
First one
A simple viscose (rayon) blouse. Two things had to be changes: I have a short upper body and the neck slit ended too far down my cleavage. And the length of the blouse was the usual 5-6 cm (2″) too long to fit me nicely.

Før:
Before:

Jeg lavede min første trense med matchende broderigarn. Jeg er maajet stolt af den.
Og satte en knap på den anden side af slidsen.
I made my first button loop ever, with matching embroidery thread. I am very proud of that little thing. I put a button on the other side of the slit.

Så kortede jeg blusen en smule af, og nu er den lige mig.
And then I shortened the blouse to make it fit me.
Efter:
After:

NæsteJeg måtte bare have denne smukke kjole, da jeg fandt den i en genbrug i Sorø. Men korte ærmer duer bare ikke rigtig til mig. Jeg synes at jeg ser for barnlig ud med dem. Kjolen ville også være meget mere alsidig som ærmeløs, hvor man nemmere kan have forskellige slags skorter og bluser under, og cardigans over.
Next one
I had to have this pretty dress I found in a thrift shop. But short sleeves aren’t my thing. I think I look childish with short sleeves. The dress would also be more versatile it is was sleeveless; I could easier use shirts and blouses underneath it and cardigans over it.
Før:
Before:

Som sagt, så gjort. Efter:
And so it became.
After:

Sidste
Jeg havde længe været ude efter sådan en her. Ikke fordi jeg manglede en sort blondenederdel, men fordi jeg gerne ville have et sort underskørt med en anelse vidde.
Last one
I had wanted such one for a long time. Not because I needed a black lace skirt, but because I needed a black half slip with just a tad of width to it..

Før:
Before:

Jeg fjernede den nederste flæse og nu fungerer nederdelen rigtig fint som underskørt – og stadig som nederdel skulle jeg få lyst til at bruge den til det.
I removed the lower flounce and now the skirt is good as a half slip – and could still be a skirt should I want to use it as that.
Efter:
After:

4 Comments

  • Det er rigtig god feedback. Jamen så får I nogle flere af de "almindelige" omsyninger.

  • Jeg takker også! Bliv endelig ved med dine forandringsindlæg – de er vildt inspirerende 🙂

  • Så fedt indlæg. Tak for det!

  • Så fedt indlæg!
    Altså de andre er også fede, men det her giver bare så god mening for mig.
    Tak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *