Ugens Sparetip: Lav legetøj selv

Lav legetøj selv. Det koster ingenting eller meget lidt og I har en hyggelig tid med at lave det sammen.

– En magnet på en pind = fiskestang. Klip fisk ud fra reklamer og lim dem sammen to og to med en fladhamret kapsel i midten. Det gælder om at fange fiskene med magneten.
– Sværd af et bræt med et kortere stykke på tværs ved håndtaget. En kappe af et stykke lagenlærred og man er ridder
– Vejbaner på store stykker papir. Det kan være bagsiden af indpakningspapir avispapiar og ellers har IKEA noget store ruller papir billigt. Der kan være huse med mennesker, søer med fisk, køer på markeder og masser af parkeringspladser. Min søn har leget i ugevis med sådanne vejbaner. 
– Legetelt af gammelt sengetøj og tæpper. Skeletter er spisebordet eller et andet bord. 
– Papkasser. Tegn på dem med sprittusch, skær huller i dem, lim på dem. De kan blive til legehuse, biler, garager. 
– Sandkasselandskab. Fyld en stor, lav balje med sand og find klodser der kan være huse, grene der kan være træer, lav indhegninger til dyr og veje til biler.
– Købmandsbutik. Tomme mælkekartoner, syltetøjsglad, cornflakespakker osv. rengøres (tapes evt. sammen) og bruges som varer i butikken. Legepenge kan laves på printeren. En reol kan være butikken. Inventar som rullebånd, kasseapperat osv. kan laves af papkasser.
– “Build a Bear”. Find en egnet bamse og sy tøj og ting til den. En seng kan være en vinkasse, sengetøjet kan være lavet af stofrester. Bamsen kan få sin egen bog, eks. med udklip. 
– Udklædningstøj. Find sjovt tøj i genbrug. 
– Muddermad. En træstub eller nogle fliser med cirkler malet på = komfur. Og noget kasseret køkkengrej. Så klarer børnene resten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *