Ugens Sparetip: Gør de gode valg nemmere

I kender det godt ikk’.
– Man står kl. kvart i spisetid og der er ikke rigtig noget brugbart i skabene.
– Grøntsagerne er blevet kedelige i køleskabet.
– Ungerne er sure og trætte og hænger på dig og skriger og skændes.
– Du glemte at handle det, der manglede.
– I kommer sent hjem, og er monstersultne NU.
– Kødet du havde tænkt dig at bruge, eller resterne af aftensmaden fra i går, ser suspekt ud.
– Du har været oppe 27 gange i løbet af natten.
– Overskuddet er ikke hvad det har været, måske har du smerter, og det virker som en større bjergbestigning at begynde på maden.Og tusind andre grunde til at I bare ikke orker at lave mad.

De hurtige løsninger, der ligger og frister, når vi har det sådan, er tit også dyre løsninger.

Så her er en stak løsninger til at gøre det nemmere, og dermed billigere, at få mad på bordet:

– Lav pizzabunde til fryseren. Når du vil lave mad, tager du bunden ud og lader den tø op på bagepapir, mens du gør fyldet klar. Ind i ovnen og 10 minutter senere er der aftensmad hurtigere end pizzariaet leverer. Link til opskrift på fryser-pizzabunde

– En dag hvor du har overskud, steger du en ordentlig skudefuld frikadeller, laver et par lasagner eller et par plader pølsehorn til fryseren.

– Grøntsagsrester. De der kedelige nogen fra ovenfor. Blend dem sammen til en grøntsagssuppe og server med brød.

– Steg en pakke kyllingefileter helt uden andet end salt og peber. Eller lav en omgang “kødsovs” kun med det hakkede kød, salt og peber (og evt. lidt vand). Frys ned i portioner.
Kan laves til alverdens retter, og du har betragteligt afkortet den tid og energi, der skal bruges.

– Gør som Vitellos mor og server pasta med riveost og smør. Eller med olivenolie og peber. Eller vendt med pesto (fra glas selvfølgelig). Det er varm mad, smager godt og tager ikke længere tid end at koge pastaen.

– Når du laver mad, så lav dobbelt portion, eller bare til 1-2 personer mere. Frys det ekstra ned. Så er der aftensmad med et ding af mikroovnen.

– Lær at lave æg på 101 måder. Omelet, spejlæg, røræg, æggekage, der er masser af muligheder og det er hurtig mad. Æggeretter er også gode at putte halvkedelige slatne grøntsager i.

– Panerede fiskefileter er måske ikke den sundeste aftensmad, men de kan smides på panden direkte fra fryseren. Kog noget ris og riv et par gulerødder og 15 min. senere er der mad.

– Bag boller til fryseren. Fordelen ved boller fremfor brød er, at du kan tage nogle få stykker op ad gangen.

– Sørg for at have et udvalg af konserves med varer, der kan bruges direkte fra dåsen.

– Pitabrød. Hav altid en pakke i baghånden i fryseren. Kræver kun at man har lidt grøntsager og konserves. Sæt ungerne til at hjælpe med at snitte grøntsager, åben en dåse majs og noget tun og varm pitabrødene.

– Du kan også bage kage til fryseren. En af min yndlingskager til fryseren er smuldrekage, som fungerer utroligt god til dette. Den kan sættes direkte i ovnen fra fryseren, hvis du bager den i en foliebakke. Link til opskrift på smuldrekage til fryseren

– Har du en toaster, er toast ganske acceptabel aftensmad. Eksperimenter med at komme mere og andet end ost og skinke i.

– Frys små rester af aftensmad. Når der er nok til et måltid til alle, laver du det hele tø op, og serverer i de pæne skåle = tapas. Evt. med lidt salat eller ekstra brød til.
Børn elsker som regel også at kunne vælge den aftensmad, de bedst kan lide.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *