Sommersalat og carbonara
Jeg lavede carbonara. Jeg har en italiensk bekendt, og han har lært mig at lave en original carbonara. I Italien bruger man sjældent fløde til pastaretter. Det er noget vi har fundet på.
Pasta Carbonara
500 g pasta
200 g pancetta eller bacon
1 fed hvidløg
25 g smør
3 æg
50 g revet parmesan
50 g revet pecorino
Salt og peber
– Kog pastaen al dente. Når pastaen er færdig skal resten være klar.
– Steg pancetta eller bacon i små stykker i smør sammen med hvidløget (helst i en sautepande eller en gryde hvor der også kan være plads til pastaen).
– Pisk æggene sammen med halvdelen af osten og rigelig peber.
– Når pastaen er kogt hældes det meste af vandet fra (lad et par spsk kogevand være tilbage).
– Kom pastaen ned i gryden med pancetta/bacon
– Tag gryden af varmen og bland æggemassen ned i gryden. Bland godt og når det begynder at blive cremet kommer du den sidste halvdel af osten i.
– Server straks.