De bedste og de værste omsyninger

Hvilke omsyninger er jeg så gladest for? Det er ikke nødvendigvis de mest spektakulære eller flotteste. Der hvor jeg har udfordret mig selv eller fundet på noget nyt, har jeg været allermest tilfreds.

Hvis du har lyst til at kigge på flere omsyninger, så se listen til højre, der hedder. ‘Syning og omsyning’, hvor du kan klikke på forskellige typer omsyninger, og andre syede ting.
Her er link til alle indlæg med etiketten Omsyning:

Bukser. Jeg har endelig bukser. Jeg troede mere eller mindre at min kropsform bare ikke egnede sig til bukser, men det kræver bare at jeg tilpasser dem godt og grundigt selv.

Lille blå sommerkjole. Fordi den bare blev virkelig fin. Og gav mig inspiration til en hel masse mere

Blå velournederdel. Fordi jeg afprøvede en ny teknik. Og det fungerede rigtig godt. Og jeg er vild med nederdelen.

Nogen gange har jeg ting liggende i evigheder, fordi jeg ikke helt kan ramme, hvad der skal gøre ved dem, eller hvordan. Eller tvivler på at jeg kan få idéen ud af hovedet eller at det vil fungere. Sådan en var min ternede sweatshirt. Da jeg endelig fik omsyet den, blev den lige så awesome, som jeg havde håbet på. Sikke en lettelse!

Jeg er rigtig glad for Findus og Peddersen-kostumerne, som jeg lavede til min søn og jeg. Bortset fra stoffet til Findus’ bukser, var alt genbrug. Sparsommelighed er fedt.

Jeg lavde en slåomnederdel af en grøn silkekjole. Kjolen var for lille, så der skulle tænkes kreativt, og det gjorde jeg ved at bruge foerstoffet som et ekstra panel. Og så er jeg ret glad for udseendet af lukningen. Den blev sg* helt god.

Det er ret enkelt at lave tøj mindre. Men hvis man vil lave det større, har man et problem: Man mangler stof. Jeg er ret glad for min løsning for denne sorte kjole med prikker og denne ternede nederdel.

Det samme med at lave noget længere, som med denne lyslilla nederdel

Selvom det er sjovt at pille noget totalt fra hinanden og opbygge noget fantastisk, har jeg en særlig kærlighed til det at man med små greb kan ændre tøj fuldstændigt og gøre det brugbart. Disse to kjoler fungerede ikke hver for sig, men byttet om bruger jeg dem rigtig meget. Og det var ikke andet end at klippe overdelene fra og sy dem på de modsatte nederdele (+et lille bånd på den ene).

Jeg har omsyet en skidragt. Det er jeg bare stolt af at jeg kunne, og det har givet mig mod til at give mig i kast med lignende stykker tøj med flere lag og lommer og lynlåse og dims.

Denne er en af mine favoritomsyninger. Kjolen klædte mig i den grad ikke: Den skjulte min smalle talje og fremhævede mine brede hofter. Som bluse er den så meget bedre, klædelig og behagelig.

Jeg nænnede ikke at give slip på denne nederdel, selvom den var umoderne og uklædelig. Jeg var så glad for at jeg gjorde den brugbar igen som kjole:

Denne er skæg, fordi jeg pludselig stod og skulle bruge en sort kjole til dagen efter, og ikke havde en eneste sort kjole i skabet. En top og et par meter chiffon senere:

Denne kjole (af en nederdel) er mindeværdig, fordi den var helt afsindigt besværlig at få til at blive hvad jeg ville have. Jeg smed den flere gange fra mig i et par uger, men til sidst lykkedes det mig. Man skal bare ikke kigge på vrangen….

Dette er den ældste omsyning, jeg har liggende på bloggen. Kjolen er
lavet af en silke-slåom-nederdel. Jeg har senere lavet stropperne
smallere og gjort kjolen mere velsiddende, men jeg synes at jeg gjorde
et ok arbejde dengang.

Og dem, der ikke var så vellykkede:
Rædselskabinettet
Grå nederdel. Jeg kom til at tage for meget af i siderne til at starte med. Jeg lavede det til et par kiler og syede på igen, men det blev aldrig helt godt. Den falder underligt.

Bolero af en kjole. Nederdelen fungerede godt nok, men boleroen var bare ikke rigtig mig. Så den kom videre til genbrug.

Denne cardigan røg også videre. Jeg kunne ikke få sømmen til at være pæn, så sammensyningerne bulede underligt.

Jeg brugte aldrig denne, så den er heller ikke i skabet mere. Det var både stoffet og fordi rynkene foran ikke klædte mig.

Jeg var egentlig glad nok for denne omsyning, men jeg KAN altså bare ikke med kunststoffer, som denne var 100%. Så de to dele måtte desværre videre, selvom jeg var glad for mønstret.
x

Nej. Bare nej. Det så meget bedre ud på mit inspirationsbillede fra Pinterest. I skralderen med den.

Selvom jeg var fint glad for denne omsyning, har jeg alligevel for nyligt lagt den i omsyningsbunken påny. Halsudskæringen var bare klippet for stor og for bred og det var ikke rigtig muligt at rette.

In English:
My favourite refashions and the fails.
My favourites might not be the most spectacular or the most beautiful. I like the ones, where I challenged myself, og tried something new, the best.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *