Så er der plads til gården også

Jeg var så begejstret, da jeg fandt denne nederdel i en DanMission genbrug (til ½ pris, så den kostede kun 35 kr. Jeg undrer mig meget over priserne i DMs butikker, og handler af samme årsag kun meget sjældent der).

Velour, blå velour endda, frontpanelet med knapperne og flæserne bagpå. Totalt 50er-retro.

Men den var h&m og det betyder lige-op-og-ned pasform. Og det fungerer altså bare ikke til min timeglasfigur: Den var for stor i taljen og for smal om hofterne (jeg kunne kun lige mase nederdelen op om dem til billedet).


De nuttede flæser bagpå.

Jeg skulle bruge noget ekstra stof til at udvide nederdelen med, og heldigvis var den for lang. Jeg klippede af hele vejen rundt i en længde, der lige passede med at jeg fjernede den nederste flæse også.

O

Jeg besluttede mig til at placere udvidelsespanelerne på hver side af det panel, hvor flæserne var. Dels ville de være mindst tydelige der, og forhåbentligt se ud som om, det var en del af designet. Og dels var afklippet svagt rundet, da det jo havde været nederdelens underkant, og så ville det give ekstra runding der, hvor jeg er rundest (det var da diskret sagt, ikk’).

Jeg klippede op på hver side af flæserne.

Klippede mit afklip til to lange strimler (her bare lagt ovenpå nederdelen)

Nålede dem fast på flæsepanelet.

Så syede jeg dem fast og derefter panelet på nederdelen.
Jeg syede først taljen på nederdelen ind så den passede mig, og derefter flæsestykket med strimler fast på nederdeln i en kilefacon, smallest øverst og bredere nedadtil.

 Kilen/panel tegnet op med rød, så den er mere tydelig, og så er der en magen til på den anden side af flæsepanelet.

In English:
This skirt has som many awesome details: The cut, the button panel in the front, blue velvet, and the frills in the back.

Unfortunately
it was a h&m, which means straight up and down. And I have an
hourglass figure. It was too wide in the waist and too narrow around the
hips.

 The frills in the back.

I
needed extra fabric for expanding the skirt and fortunately the skirt w
as too long. I shortened it at a length that matched removing the
bottom frill.

I decided to put he expansion panels on
either side of the frills panel. There they would hopefully look like
they were an original part of the design.

Also the cutoff was slightly rounded, and would match that part of me, that it the most rounded.
The final result. I absolutely adore the skirt


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *