To gange halterneck aflivet

Virkelig flot top, men jeg var ikke vild med spidsen foran. Meget slut 90er/start 00erne.
Og så var den halterneck og det bruger jeg bare ikke. Dels fordi jeg synes at det fremhæver mine bryster for meget og dels fordi man enten skal gå uden bh (og så giver jeg mig selv et blåt øje når jeg hopper) eller have specielle bh’er på (og jeg synes ikke halterneck-bh er rart at have på).
Jeg klippede op lige over den blå kant, fjernede en trekant af det mønstrede stof og syede kanten på toppen.

Så placerede jeg halterneckstropperne som almindelige stropper og syede den fast.
Til sidst syede jeg brystindsnit i begge sider, da stoffet ellers flaprer, fordi det er blevet foldet mere udad.

Man kan stadig godt se bh-stropperne lidt, men noget mindre og blusen er generelt mere brugbar for mig.

Jeg gjorde nøjagtig det samme med denne chambraykjole. Den var fin nok, men jeg bryder mig altså ikke om den måde halterneck kaster ens bryster i hovedet på folk.

Jeg placerede halterneckstropperne som almindelige stropper, syede fast og lavede brystindsnit. Denne kjole havde allerede brystindsnit fra overskæringen og op, så de brystindsnit, jeg lavede fra ærmegabet og ind, syede jeg med mørkeblå tråd, så de var så lidt synlige som muligt. Ellers ville det forstyrre visuelt.

Denne kjole er bare SÅ behagelig, en virkelig dejlig hverdagskjole.

In English:
Summer top
in a great fabric, but I didn’t like the pointy edge in the front (too
late 90s/early 00s) and the fact, that it was a halterneck top.

I removed a triangle of the patterned fabric and reattached the blue edge to the now straight edge.
I repositioned the halterneck straps to be ordinary straps.

And lastly I made bust darts (the shape needed to a halterneck is different form the one with ordinary straps).I did the same thing with this chambray dress.
I repositioned the straps and made bust darts.
A lovely comfortable everyday dress.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *