Matematik for forældre

Da jeg den anden dag stod og gloede formålsløst ud i luften (aka. ventede på bussen), fik jeg øje på denne bog inde i kiosken.
Den måtte jeg have. Der er mange detaljer, der er blevet temmelig støvede for mig.
R er godt nok kun igang med at lære at skrive tallene rigtigt (“oppefra og ned, mor og ottetallet skal tegnes som en racerbane”), men tiden går jo hurtigt.
Da jeg fik bladret den igennem, så jeg, at der var en del ting, der også var brugbare for mig selv. Hvordan er det nu lige at procentvis ændring udregnes, og hvad med division med decimaler. Ja ja, jeg kan da bruge lommeregneren, men det er nu meget rart at kunne det på gammeldags maner også.
Faktisk bruger jeg en del matematik når jeg strikker (bare se i opskriften til raglantoppen Saga), og der har jeg bøvlet lidt med ikke at kunne huske de officielle metoder, selvom jeg fik de rigtige resultater.
Men ikke mere. For 59,95 kr. har jeg styr på folkeskolematematikken igen :-).

Den er opbygget som en pædagogisk udgave af Den lille og Den store Formelsamling med eksempler og forskellige metoder.

(Jeg er ikke sponsoreret eller andet i dette indlæg).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *