Små tykke pandekager med tørrede bær

Små, tykke pandekager med tørrede bær
12 pandekager 
200 g mel (hvede, spelt, rug eller grahamsmel)
Et drys salt
1 tsk kanel
1 tsk natron
3 spsk sukker (kan undlades)
3 æg
3 dl surmælksprodukt (kærnemælk, yoghurt, tykmælk, ymer osv.)
50-100 g tørrede bær (blåbær, hindbær, kirsebær, gogibær osv.)
– Bland mel, salt, natron og sukker.
– Skub melblandingen ud til siderne om kom æg og surmælksprodukt i midten. Det arbejdes ind i melblandingen til du har en glat, tyk dej. 
– Dejen hviler 20 min. hvorefter de tørrede bær blandes i.
– Varm panden godt op.
– Kom tre skefulde pandekagedej, en til hver pandekage, på panden (så de ikke rører hinanden)
– Skru ned til middel og bag pandekagerne i 2-3 min eller til der begynder at komme bobler i overfladen. Vendes og bag 2 min. på den anden side.
– Hold de bagte pandekager varme, mens resten bages.

Server med f.eks.
– flødeskum, creme fraiche eller græsk yoghurt 
– flere tørrede bær 
– marmelade eller honning/sirup.

Leave a Comment

Your email address will not be published.