Historien om dengang havemøblerne drog ud i verden

Jeg var i gang med at flytte gyngestativet, og snakkede med R om, at nu tog gyngestativet sig en gåtur. Og det fik da godt nok gang i fantasien. Her er de fantastiske historier om havetingenes rejser:

1.
Der var engang et gyngestativ. Det kedede sig forfærdeligt. Det stod altid det samme sted og gloede på en samme græsplæne, den samme hæk, det samme tørrestativ. 

En dag begyndte det at gå, en-to en-to, og det blev ved med at gå til det til sidst stod ude i den smukkeste skov. Fuglene pippede, vinden susede i træerne. Gyngestativet nød at se på de store træer og at stå med benene i den brune muld. Dyrene kom og snusede til det, det kildede lidt.
Da tørrestativet havde stået ude i den smukke skov en 14 dages tid, begyndte det nu alligevel at blive trist. Hvordan kunne det nu være? Det havde jo alt ude i den smukke skov. 
Alt bortset fra én ting: De glade børn, der plejede at gynge på det, kravle på det og løbe hujende rundt om det.
En-to, en-to, hurtigt gik det hjemad. Det kunne næsten ikke vente på at komme hjem i haven med hækken og græsplænen og tørrestativet – og børnene!
“HURRA” råbte børnene, da tørrestativet gik ind ad havelågen, “Vi har sådan savnet dig”. Gyngestativet stillede sig et nyt sted i haven, og børnene legede og gyngede hele eftermiddagen.  
2. Der var engang et havebord. Det drømte om at være en hest, en cirkushest. Det havde jo fire ben. Det drog afsted og kom til cirkus, hvor det lærte at stå på bagbenene og på forbenene og dreje rundt. 
Men det var ensomt, for selvom det kunne det samme som de andre cirkusheste, så lignede det dem jo ikke.
En dag kom en havebænk forbi. Havebænken og havebords-cirkushesten blev gode venner og havebænken boede i cirkus med havebordet.
3. Den lille blå trampolin blev en dag vippet op på højkant af et kraftigt vindstød. Det opdagede at det kunne trille rundt, og det trillede og trillede, hele verden rundt. Det så mange forskellige mennesker og fremmede dyr og byer. Til sidst trillede det hjem igen. Og hver gang nogle børn hoppede på den, fortalte den historier fra den store vide verden.
4, Hjemme i haven stod den hvide bænk. Den hørte om hvordan bordet og bænken boede i cirkus og oplevede alle mulige spændende og eksotiske ting. Det besluttede sig til, at det ville det også, og så stak det af til cirkus.
Da den hvide bænk kom til cirkus, spurgte bordet og bænken om, hvordan det gik derhjemme. Den hvide bænk fortalte og bordet og bænken fik sådan en hjemve, at de drog hjem igen.
Men den hvide bænk nød livet i cirkus sådan, at den aldrig kom hjem igen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *