Stegte bananer
6 March 2013
10 January 2022
Var mega lækkersulten, men havde ikke rigtig noget snackegnet. Enter: Stegte bananer.
Stegte bananer
1 person
1-2 små modne bananer
10 hasselnødder
1 spsk smør
½ spsk rørsukker
Sirup
Lidt yoghurt eller is
Desuden kan man tilføje
Reven skal af økoappelsin eller -citron i siruppen
Granatæblekerner (halveres og bankes på bagsiden, så kernere falder ud. Pil de sidste ud)
Lidt brun rom
– Hak hasselnødderne groft
– Flæk bananerne på langs og skræl dem (i den rækkefølge, så de ikke knækker, når man halverer dem)
– Kom smørret på panden, lad det bruse af og læg bananerne på. Drys hasselnødder over.
– Lad nødderne riste og steg bananerne gyldne på begge sider.
– Drys med lidt rørsukker imens, så de karamelliserer let.
– Server med med sirup over og yoghurt/is til og evt. rom og granatæblekerner over.
Og sørg så for at tage bananerne af panden med en god spatel. Sådan her kom mine til at se ud *himle*. Og de smagte ganske vidunderligt, men jeg bliver vist nødt til at lave en omgang til for at få nogle bedre billeder, for sådan en gang mos kan jeg jo ikke have liggende her på bloggen ;).