Mad af en dåse asparges

Sparemad, sygemad, tømmermændsmad, vintermad. Dejlig varmende, mættende og giver en god fornemmelse i maven :).
Jeg bruger denne ret som en art biksemad til både kødrester og mindre rester af grønt.



Boller i asparges, gryderet eller aspargessuppe 
3 voksenportioner (eller 4 portioner til en voksen og et barn)
– 250 ml kyllingebouillon (fond eller af bouillonterning og vand). 350-400 ml til suppe.
– 20 g smør 
– 25 g smør
– En slat mælk eller fløde
– Salt og peber– 1 dåse hvide asparges
– Kød: 100 g kødboller, en rest kyllingekød el.lign.
– Lidt grøntsager. Hvad der svarer til et par gode store håndfulde (rester fra dagen eller en rest frostgrønt er fint).


– 3 dl ris til boller i asparges eller gryderet


– Sæt risene over at koge.
– Lav en opbagt hvid sovs. Væsken er den fra aspargesne samt kyllingefonden og en slat mælkeprodukt. Husk salt og peber.
– Varm kød og grønt i sovsen og varm det godt igennem til de frosne grøntsager er kogte (3-4 min.)
– Sluk for varmen og rør aspargesne i retten.– Serveres på ris.

Leave a Comment

Your email address will not be published.