Løbebøger

Jeg er begyndt at løbe og støvsugede i den forbindelse biblioteketet for løbebøger. Efter grundig gennemgang *nørd*, kan jeg anbefale følgende:

Opstart
– Løberens ny håndbog. Iform.
God lille allroundbog. Kommer omkring det meste og er grundig, præcis og opdateret med nyeste viden. Den jeg nok ville forære en anden ny løber, hvis jeg skulle vælge en.

– Kom godt i gang med med løb – og bliv ved! af Søren Hjerrild Mikkelsen
Konkret, specifik, kortfattet og grundig. God og letfattelig at starte op med.

– Løb dig glad – en løbebog for kvinder. af Sam Murphy
Dejlig bog, som fortæller alt det vigtigste. Skrevet på en humoristisk og letlæselig måde. Mange gode råd specifikt til kvinder og gode “tøsetips”.

Når du er i gang
Bliv løber for livet. af Rikke Rønholt.
Ikke en bog om at løbe, men en bog om at blive løber! Denne bliver nok den bog jeg selv køber til hjemmebiblioteket. Den er ikke så specifik omkring visse detaljer eller programmer, men til gengæld mere inspirerende og motiverende omkring indstillingen til at løbe.

Nørderi
Gyldendals Løbebog.
Alt hvad du nogensinde kunne tænke dig at vide om løb. Ekstremt detaljeret, nogen gange lidt utilgængelig, men også meget god at blive klog af.
Den er fra 2002, så den er ved at være lidt forældet sine steder. Jeg ved ikke så meget om løb endnu, men når jeg f.eks. sammenligner med den nyeste, jeg kunne få fat på, Iforms Løberens ny håndbog, så har både udstyr, holdninger til forskellige aspekter af løb og tekniske detaljer, ændret sig en del de sidste 10 år.
Den er dog stadig den mest grundige bog på markedet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *