Frugtkiks

Jeg kom til at købe de der “Fruit Biscuits” i Netto. Jeg havde egentlig tænkt dem som en snack før træning, og de var da lækre, men også smækfulde af sukker. 
Så jeg gik i tænkeboks, og fik komponeret disse i stedet. Ikke nær så søde og ikke helt fulde af hvide kulhydrater, men stadig i samme boldgade smags- og konsistensmæssigt.

Men husk: Det ER stadig kage ;).

Frugtkiks
125 g tørret frugt
25 g mørk chokolade (70-85 %). Kan undlades, tilsæt i så fald 1 spsk farin.
50 g flager (f.eks. byg eller havre)
½ pakke gær
150 g durummel (skal være durum, sørger for den seje konsistens).
150 g rugmel
1 tsk salt
3 dl juice/saft
Du kan bruge alle slags tørret frugt og juice, du har lyst til. Kombiner som du finder lækkert. Jeg har lavet: 
Smag 1. Juice: Æblejuice. Den tørrede frugt: rosiner + et drys kanel.
Smag 2. Juice: Tranebærsaft. Den tørrede frugt: kirsebær, morbær, gojibær.
Jeg skal også have prøvet med tranebær, de er så lækre. Og det kunne være sjovt at prøve med tropefrugter. Og hvordan mon de ville smage med multifrugtjuice? Og ville det blive helt i skoven at lave sveskekiks? Eller bruge gulerodsjuice? Osv. osv, osv.

Fremgangsmåde
– Tænd ovnen på 225 C
– Blend den tørrede frugt groft
– Rør gæren ud i juicen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Det er nemmest at bruge køkkenmaskinen, dejen er meget klæbrigt.
– Vælt dejen ud på et stykke bagepapir, læg endnu et stykke bagpapir ovenpå, og rul delen fladt ud.

Hvis du ruller helt tyndt ud, bliver de som kiks.
Hvis du ruller lidt tykkere ud (max. 1 cm), bliver de som muslibarer.
Dem på billederne er rullet ud til omkring ½ cm tykkkelse.

– Skær dejen i passende stykker og former med en pizzaskærer.
– Bages i ovnen til de er færdige (gyldne og spændstige). De skal have mellem 4-12 minutter alt efter tykkelsen. Mine fik 8-9 minutter. 

Og årsagen til at jeg laver trænings-snacks?
Jeg er begyndt at løbe! Og mystisk nok er jeg vild med konceptet…Med andre ord ER der to torsdage i en uge ;).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *