Rød middag

Jeg havde nogle rødbeder og et rødkålshoved, som trængte til at blive spist, og fik derfor idéen med en rød (-lig) middag.

Først “kartoflerne”:

Bagte rødbeder med feta
800 g rødbeder
Olivenolie
Salt og peber
1 spsk spidskommen
1 tsk ingefær
100 g feta

– Rødbederne skrælles og skæres i tern, der passer med en bid. Lægges i et ildfast fad.
– Vendes i olivenolie, salt, peber og spidskommen
– Bages i ca. 45 min. eller til de er møre.
– Smag evt. til med mere krydderi.
– Vendes med feta i mindre stykker/tern.

Dernæst



Rødkålssalat med tranebær og persille
1/4 rødkålshoved
En dusk persille
En god stor håndfuld tranebær
En stor klat yoghurt
Et solidt drys solsikkekerner
Saften af 1 lime

– Rødkålen snitttes fint og blandes med resten af ingredienserne
– Marinerer i ½ times tid inden servering.

Og det spises naturligvis med en god rød bøf til :).

Leave a Comment

Your email address will not be published.